Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
11 Kasım 2019, 20:37
İrem İrem
Üye
Konu Sayısı: 182

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 58-59-60. Sayfa Cevapları Beşgen Yayıncılık

2019-2020 2. Sınıf Beşgen Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı 58-59-60. sayfa cevapları 1.Ünite:Kendimizi Değerlendirelim

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

1.ÜNİTE:KENDİMİZİ DEĞERLENDİRELİM

A. 1, 2 ve 3. soruları, aşağıdaki anlatımlara göre yanıtlayınız.

Kemal: Adım Kemal. 7 yaşındayım. Sarı saçlı ve mavi gözlüyüm.
Sinan: Adım Sinan. Müzik kursuna gidiyorum. Keman çalmaya başladım. Başarılı bir keman sanatçısı olmak istiyorum.
Murat: Adım Murat. Uzun boyluyum. Basketbol oynamayı seviyorum.

1. Hangi çocuk fiziksel özelliklerinden bahsetmemiştir?
Cevap: Sinan fiziksel özelliklerinden bahsetmemiştir, sadece kişisel özelliklerinden bahsetmiştir.

2. Hangi çocuk yapmak istediklerinden söz etmiştir?
Cevap: Sinan gelecekte yapmak istediklerinden bahsetmiştir. Sinan gelecekte keman sanatçısı olmak istemiştir.

3. Hangi çocuk hem bazı fiziksel özelliklerini hem de hoşlandıklarını açıklamıştır?
Cevap: Murat hem fiziksel hemde hoşlandıklarını açıklamıştır.

B. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz

1. Resimlerine göre Ayşe ve Ali’nin özellikleriyle ilgili hangi anlatım doğrudur?
Cevap: C) Cinsiyetleri farklıdır.

2. Sevgi  – Saygı  –  Güven  –  Dürüstlük
Yukarıdakilerden kaç tanesi grup çalışmalarında önem verilmesi gereken değerlerdendir?
Cevap: A) 4’tür.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Sayfa 59 Ders Kitabı Cevapları

3. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi bireysel farklılıklarından söz etmektedir?
Cevap: A) Sesleri duyabilmek için işitme cihazı kullanırım.

4. Aşağıdakilerden hangisi okulumuzun yakın çevresini tanımamızın yararlarından biri değildir?
Cevap: B) Yaşadığımız şehrin her yerini tanımış oluruz.

5. Aşağıdakilerden hangisi bir sınıf kuralı olamaz?
Cevap: A) Hiç konuşmamak

6.Aşağıdakilerden hangisi okulda arkadaşlarımızla oyun oynarken uymamız gereken kurallardandır?
Cevap: A) Oyun sırasında mızıkçılık yapmak

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Sayfa 60 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

(..Y..) 1. Ders araç gereçlerimizin tümünü çantamızda taşımalıyız.
(..D..) 2. Sınıfla ilgili konularda kararları öğretmenimizin almasını beklemeliyiz.
(..D..) 3. Sınıfımızın kurallarını belirleme sürecine katılmalıyız.
(..Y..) 4. Sınıfta ve okulda yapılan etkinliklerde sorumluluk almaktan kaçınmalıyız.
(..Y..) 5. Arkadaşlarımızın tüm düşüncelerini itiraz etmeden kabullenmeliyiz.
(..D..) 6. Okulda paramızı ihtiyaçlarımız için bilinçli bir şekilde harcamalıyız



Ç. Noktalı yerlere verilen sözcüklerden uygun olanını yazarak cümleleri tamamlayınız.

1. Okulumuzdaki kaynakları …….tasarruflu…….. kullanmalıyız.
2. Okulda iletişim kurarken ……..nezaket…… ifadeleri kullanmalıyız.
3. Grup çalışmalarında iş paylaşımı yaparken …..adaletli….. olmalıyız.
4. Arkadaşlarımızla oynarken eğlenceli zaman geçirmek için ….. oyunun….. kurallarına uymalıyız.
5. Harçlıklarımızın tamamını harcamamalı, bir bölümüyle …..birikim….  yapmalıyız.



D. Sınıf ve okul kurallarınızı liste hâlinde defterinize yazınız.

Cevap: Sınıf ve okul kuralları

1-) Parmak kaldırmadan söz almamalıyız.
2-) Kılık kıyafetimizi temiz ve tertipli tutmalıyız.
3-) Zil çaldığında sınıflarımıza geçip sessizce öğretmenimizi beklemeliyiz.
4-) Asla yalan söylememeliyiz.
5-) Bütün öğretmenlerimize saygılı olmalıyız.
6-) Ders esnasında bir şey yememeliyiz.
7-) Koridorlarda koşmamalıyız.
8) Okulumuzun eşyalarını korumalıyız.
9-) Hatamız olduğunda özür dilemeliyiz.
10-) Törenlere mutlaka katılmalıyız.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 54-55-56-57. Sayfa Cevapları Beşgen Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 2 sinif hayat bilgisi 60 sayfa cevaplari, sınıf ve okul kuralları liste halinde defterinize yazınız
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (9 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,56)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor