Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
5 Şubat 2020, 16:14
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1362

2. Sınıf Türkçe Kitabı Kitabı 162-163-164. Sayfa Cevapları KOZA Yayıncılık

2019-2020 2. Sınıf KOZA Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 162-163-164.sayfa cevapları Tema Değerlendirme Çalışmaları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 162 Ders Kitabı Cevapları

1. Hoca neden dua ediyor?
Cevap: Hoca, kaybolan iki yüz akçenin bulunması için dua ediyor.

2. Zengin adam, Hoca’ya neden iki yüz akçe para veriyor?
Cevap: Zengin adam memleketine sağ salim varırsa hocaya iki yüz akçe vereceğine dair adakta bulunduğu için vermiş.

3. Hoca parayı alınca ne diyor?
Cevap: Hocap arayı alınca “Allah ’ım bu ne dolambaçlı yol! Bu parayı ben nerede yitirdim. Sen bana nerede buldurdun! İşine gerçekten de akıl sır ermiyor.” demiş.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 163 Ders Kitabı Cevapları

4. Metnin konusu nedir?
Cevap: Metnin konusu parası kaybolan hocanın bulunması için dua edip hiç ummadık bir yerden parasını alması.


5. Metni okurken hangi kelimelerin telaffuzunda zorlandınız?
Cevap: Metni okurken vakit gibi kelimelerin telaffuzunda zorlandım.


6. Kırmızı renkli kelimelerin eş anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.
Cevap:

zengin ⇒ varlıklı: Sabancı ailesi Türkiye’nin varlıklı ailelerindendir.
memleket ⇒ şehir: Benim yaşadığım şehir eşsiz bir yerdir.
vakit
⇒ zaman: Masallar bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde diye başlar.
akıl ⇒ zeka: Allah bize zekamızı iyi işlerde kullanalım diye vermiş.


7. Mavi renkli kelimelerin zıt anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.
Cevap:

vereceğim ⇒ alacağım: Kasap Mehmet Usta bana “Mahalleliden alacağım para var” dedi.
gelmiş ⇒ gitmiş: Gelmiş gitmiş birisi için günlerce ağladı.
sonra ⇒ önce: Her şeyden önce düşünmeli daha sonra karar vermeliyiz.


8. Aşağıdaki şehir adlarını sözlük sırasına koyarak yazınız.
Cevap:

Adana ⇒ Ankara ⇒ Bursa ⇒ Erzurum ⇒ İstanbul ⇒ Rize ⇒ Şanlıurfa ⇒ Tekirdağ

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 164 Ders Kitabı Cevapları

9. Aşağıdaki cümlelerde yazım ve noktalama yanlışları yapılmıştır. Cümleleri doğru şekliyle yazınız.

Yanlış: Güzel bir eylül sabahında mustafa erkenden uyandı?
Doğrusu ⇒ Güzel bir Eylül sabahında Mustafa erkenden uyandı. 

Yanlış: Evliya Çelebinin adını hiç duymuşmuydunuz
Doğrusu ⇒ Evliya Çelebi’nin adını hiç duymuş muydunuz?

Yanlış: Giderek oda heyecanlandı o yerleri görmek için içinde dayanılmaz bir istek duymaya başladı.
Doğrusu ⇒ Giderek o da heyecanlandı. o yerleri görmek için, içinde dayanılmaz bir istek duymaya başladı.


10. Aşağıdaki görsellerden anladıklarınızı görsellerin altına yazınız.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 164 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 2. Sınıf Türkçe Kitabı Kitabı 157-158-159-160. Sayfa Cevapları KOZA Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.