Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
24 Mart 2021, 21:11
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

2. Sınıf Türkçe Kitabı Kitabı 228-229-230-231. Sayfa Cevapları KOZA Yayıncılık

2020-2021 2. Sınıf KOZA Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 228-229-230-231. sayfa cevapları Tema Değerlendirme Çalışmaları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 228 Ders Kitabı Cevapları

İlk altı soruyu metne göre cevaplayınız.

1. Metnin konusu nedir?
Cevap: Metin; Selim ile Fatma’nın hayatlarını konu almıştır.


2. Nedim’in ailesinin maddi durumu nasıldır?
Cevap: Nedim’in ailesinin maddi durumu iyi değildir.


3. Nedim’in ailesi, geçimini sağlamak için neler yapıyor?
Cevap: Nedim’in ailesi hayvancılık ve tarım ile geçimlerini sağlamıştır.


4. Köylüler, yaylaya ne zaman göçüyorlar?
Cevap: Köylüler, yaylaya yaz zamanı gelip sıcaklar basınca gidiyorlar.


5. Metinde geçen “küçük, iyi, kış ve yakın” kelimelerinin zıt anlamlıları nelerdir? Bunları birer cümlede kullanınız.
Cevap:

Küçük <=> Büyük
Büyük bir elma alıp ısırdı.

İyi <=> Kötü
O kadar kötü bir zamanda geldi ki herkes ne yapacağını şaşırdı.

Kış <=> Yaz
Yaz zamanı yüzmeye gitmeyi özledim.

Yakın <=> Uzak
Bu kadar uzak kalacağımı bilseydim hiç gitmezdim.


6. “Nehir ve ilave” kelimelerinin eş anlamlılarını metinde bularak altlarını çiziniz.
Cevap:
Nehir = Irmak
İlave = Ek

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 229 Ders Kitabı Cevapları

7. Aşağıdaki cümlelerde yanlış yazılan kelimelerin altlarını çiziniz. Cümleleri, kelimelerin doğrusunu kullanarak yeniden yazınız.
Cevap:

dedesi bayramda meryeme harçlık verdi.
Dedesi bayramda Meryem’e harçlık verdi.

Babam Fabrika’da işçi olarak çalışıyor.
Babam fabrikada işçi olarak çalışıyor.

Kazım’ın çalışması bitmedimi?
Kazım’ın çalışması bitmedi mi?

Babamın verdiği harçlıkla keloğlan masalları adlı kitabı aldım.
Babamın verdiği harçlıkla Keloğlan Masalları adlı kitabı aldım.

kırtasiyeden kalem ile silgi aldım.
Kırtasiyeden kalem ile silgi aldım.


8. “Vatandaşlık” temasında en çok hangi metni sevdiğinizi nedenleriyle yazınız.
Cevap: “Sepetimde ki Domatesler Nereden Geldi?” adlı metni çok sevdim. Çünkü domatesler hakkında bilgi verici bir metindi.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 230 Ders Kitabı Cevapları

10. Mehmet, bayramda topladığı harçlığıyla kendisine faydalı şeyler almak istiyor. Ona hangi önerilerde bulunursunuz?
Cevap: Mehmet’e önce ihtiyaç listesi oluşturmasını ve bunları almasını söylerim. Daha sonra çok istediği bir şey varsa onu almasını söylerim. Ne alacağı konusunda kararsız ise kumbarasına atmasını ve karar verdiğinde oradan kullanmasını söylerim.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 231 Ders Kitabı Cevapları

11. Aşağıdaki cümlelerde bazı noktalama yanlışları yapılmıştır. Noktalama işaretlerini doğru kullanarak cümleleri yazınız.
Cevap:

Baban ne iş yapıyor.
Baban ne iş yapıyor?

Yaşasın, yarışmayı ben kazandım.
Yaşasın! Yarışmayı ben kazandım.

Kırtasiyeden silgi! kalem! cetvel ve defter aldım.
Kırtasiyeden silgi, kalem, cetvel ve defter aldım.

Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum!
Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum.

Dayım İstanbul, da okuyor?
Dayım İstanbul’ da okuyor.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 2. Sınıf Türkçe Kitabı Kitabı 242-243-244-245-246-247-248-249. Sayfa Cevapları KOZA Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.