Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
30 Aralık 2019, 17:43
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 283

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 111-112-113. Sayfa Cevapları TUNA Yayıncılık

2019-2020 3. Sınıf TUNA Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 111-112-113.sayfa cevapları Günlük Hayatta Işığın Önemi- DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı TUNA Yayıncılık Sayfa 111 Cevapları

Günlük yaşamda görmek için ışık kullandığımız yerlere örnekler verelim.
Cevap: Günlük yaşamda görmek için ışık kullandığımız yerlere örnekler verecek olursak her şey ışık olmadan hiçbir şeyi göremeiz.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı TUNA Yayıncılık Sayfa 112 Cevapları

1. BÖLÜM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

A) Aşağıda verilen soruları ışık ve görme olayı ile ilişkilendirerek cevaplayınız

1. Işık niçin gereklidir?
Cevap: Işık görme olayının gerçekleşmesinde büyük bir önem taşır.

2. Işık nerelerde gereklidir?
Cevap: Işık karanlık olan her yerde gereklidir. 

3. Işık kimler için gereklidir?
Cevap: Işık biz insanlar için daha çok gereklidir. Çünkü hayvanlar yaratılışlarından dolayı gece rahat bir şekilde etrafı görebilirler.

4. Işık ne zaman gereklidir?
Cevap: Işık karanlıktan kurtulmak, aydınlığa sahip olmak için gereklidir.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı TUNA Yayıncılık Sayfa 113 Cevapları

B) Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerin altındaki soruları cevaplayınız

1. Sürücü, arabasının farlarını niçin açmış olabilir?
Cevap: Yol çok karanlık olduğu için önünü görebilmek içn farları açmış olabilir.

2. Çocuk masa lambasının ışığını niçin açmış olabilir?
Cevap: Ders çalışmak için masa lambasının ışığını açmış olabilir

3. Sokak lambaları geceleri sokakları aydınlatmasaydı ne olurdu?
Cevap: Sokaklar çok karanlık olurdu.

4. Çocukların birbirlerini ve çevrelerini görmelerini sağlayan nedir?
Cevap: Çocukların birbirlerini ve çevrelerini görmelerini sağlayan alet el feneridir. 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 107-108-109. Sayfa Cevapları TUNA Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.