Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
27 Şubat 2020, 13:40
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1362

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 152-153-154-155-156-157. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

2019-2020 3. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 152-153-154-155-156-157. sayfa cevaplar Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Fen Bilimleri  Anadol Yayıncılık Sayfa 152 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTE SONU DEĞERLENDİRME SORULARI

A) Aşağıda ünitede geçen bazı ifadeler verilmiştir. Bu ifadeleri bulmaca içinde sağdan sola, soldan sağa, aşağıdan yukarıya veya yukarıdan aşağıya bularak işaretleyiniz. İşaretlediklerinizin dışında kalan harflerden oluşan şifreyi bularak alttaki yere yazınız.

ses şiddeti – insanses kaynağıyapay sesdoğal ses ışıkradyorüzgarmeşaledeniz feneriampul işitme kaybı el fenerigüneşmum


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 152-153-154-155-156-157. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

ŞİFRE: SES / HER  / YÖNDE  / YAYILIR

3. Sınıf Fen Bilimleri  Anadol Yayıncılık Sayfa 153 Ders Kitabı Cevapları

B) Aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazınız.

1. İnsanlar niçin el feneri, ampul, gece lambası ve araba farı gibi yapay ışık kaynaklarını icat etmişlerdir?
Cevap: İnsanlar akşam vakitlerinde doğal ışık kaynaklarından yeterince faydalanamadıkları için kendi yaptıkları yapay ışık kaynakları dediğimiz kaynaklardan daha çok faydalanabildikleri için icat etmişlerdir.

2. Esra’nın evi, tren istasyonuna çok yakındır. Esra her gece, önce trenin sesinin şiddetinin arttığını sonra da azaldığını fark etmektedir. Sizce bu durumun sebebi nedir?
Cevap: Esra’nın evinin yakınında tren istasyonuna yaklaşan trenler oldukça Esra’nın evine gelen tren ses şiddeti artar ancak tren istasyonundan bir tren ayrılırsa Esra’nın evine gelen tren sesinin şiddeti azalır.

3. Ebru erken kalkmak için her akşam çalar saatini kurmakta, sabah olduğunda da çalar saatinin sesiyle uyanmaktadır. Fakat çalar saati bir sabah çalmadığı için Ebru okula geç kalmıştır. Ebru’nun çalar saati sizce o sabah niçin çalmamış olabilir?
Cevap: Ebru çalar saatini o akşam ayarlamayı unutmuş olabilir veya Ebru çalar saati ayarladıktan sonra kendisine uzak bir yere koyduğu için duymamış olabilir.

3. Sınıf Fen Bilimleri  Anadol Yayıncılık Sayfa 154 Ders Kitabı Cevapları

C) Aşağıdaki ifadelerde verilen noktalı yerleri tamamlayarak bilimsel olarak anlamlı cümleler elde ediniz.

1. Ambulansın sesini daha şiddetli duyuyorum.
Çünkü, ambulanstan çıkan sesler çok yüksek olduğu için her yerden rahatlıkla duyulabilir.

2. Uçağın sesini daha az duyuyorum.
Çünkü, uçaklar çok yüksekte uçtukları için onların seslerini çok az duyarız.

3. Gürültülü ortamlarda bulunmamaya özen göstermeliyiz.
Çünkü, aşırı gürültülü ortamlarda kulak zarımız zarar görüp ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.

4. İnsanlar meşale, el feneri ve ampul gibi yapay ışık kaynakları üretmişlerdir.
Çünkü, akşamları sürekli yararlanabilecekleri doğal ışık kaynakları bulamamışlardır.

5. Karanlık ortamlarda görme olayı gerçekleşmez.
Çünkü, görme olayının gerçekleşebilmesi için ışık kaynağına ihtiyaç duyulur.

Ç) Aşağıda verilen ses kaynaklarını doğal ve yapay ses kaynakları olarak sınıflandırınız. Ses kaynaklarını tabloda verilen uygun yerlere yazınız.

◆ Keman ◆ Düdük ◆ Gemi ◆ Fil ◆ Şelale ◆ Yıldırım ◆ Radyo ◆ Rüzgâr ◆ Arı

Doğal ses kaynakları: Fil, Şelale, Yıldırım, Rüzgar ve Arı.
Yapay ses kaynakları: Keman, düdük, gemi, radyo.

3. Sınıf Fen Bilimleri  Anadol Yayıncılık Sayfa 155 Ders Kitabı Cevapları

D) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz

1. Aşağıdaki ışık kaynaklarından hangisi bir yönüyle ikisinden farklıdır?
Cevap: B


2. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C


3. Koridorda çalan zilin sesini sınıftaki öğrenciler duyabilir.
Yukarıda açıklanan durumun sebebi sesin aşağıdaki özelliklerinden hangisi ile ilgilidir?
Cevap: A

3. Sınıf Fen Bilimleri  Anadol Yayıncılık Sayfa 156 Ders Kitabı Cevapları

4. Aşağıdaki durumların hangisinde duyulan sesin şiddeti artar?
Cevap: A

5. Aşağıdakilerden hangisi yapay ses kaynağıdır?
Cevap: B

6.Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
Cevap: C

7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 148-149. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.