Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
19 Temmuz 2021, 11:45
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 300

3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 10-11-12-13-14-15. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf MEB Yayınları Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı  10-11-12-13-14-15. Sayfa Cevapları Okulumuzda Hayat – Güçlü Yönlerim

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 12 Ders Kitabı Cevapları 

Güçlü Yönlerimiz
Aşağıda verilen metni okuyunuz.
Cevap: Bu etkinlik öğrenci tarafından yapılacaktır.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 13 Ders Kitabı Cevapları 

Elif’in Güçlü Yönleri
Cevap:
Hareketli olması
Hızlı koşabilmesi
Sağlıklı beslenmesi
Arkadaşlarıyla iyi anlaşması

Elif’in Güçlendirmesi Gereken Yönleri
Cevap:
Planlı olmalı
Sabırlı olmalı
Dikkatli ve disiplinli olmalı.

1. Elif, güçlendirmesi gereken yönlerini niçin geliştirmelidir?
Cevap: Elif, güçlendirmesi gereken yönlerini voleybol takımı seçmelerini kazanabilmek için geliştirmelidir.

2. Elif, bu yönlerini geliştirmek için neler yapmalıdır?
Cevap: Elif bir plan yapmalı ve plan doğrultusunda güçlendirmesi gereken yönlerini geliştirmelidir.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 14 Ders Kitabı Cevapları 

Siz de yapmak istediğiniz bir etkinliği seçiniz. Bu etkinlik için güçlü yönlerinizi ve güçlendirmeniz gereken yönlerinizi düşünerek aşağıdaki tabloyu doldurunuz.
Cevap:

Yapmak İstediğiniz Etkinlik : Gitar Çalmak

Güçlü Yönlerim :
Müzik dinlemeyi severim.
Düzenli bir insanım
İnsanlarla iyi anlaşırım.

Güçlendirmem Gereken Yönlerim:
Planlı olmalıyım
Sabırlı olmalıyım
Çok çabuk pes etmemeliyim.

1. Niçin bazı yönlerinizi güçlendirmeniz gerekir?
Cevap:  Gitar çalabilmek için bazı yönlerimi güçlendirmem gerekiyor.

2. Bu yönlerinizi nasıl güçlendirebilirsiniz?
Cevap:  Planlı ve düzenli bir insan olarak bu yönlerimi güçlendirebilirim.

3. Hangi yönlerinizin güçlü olduğunu ve hangi yönlerinizin güçlendirilmesi gerektiğini bilmek, size nasıl fayda sağlar?
Cevap:  Yapmak istediğim bir etkinlik için çok daha hızlı harekete geçmemi ve çok daha çabuk eksiklerimi tamamlamamı sağlar.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 15 Ders Kitabı Cevapları 

Aşağıdaki özelliklerden sizde var olduğunu düşündüklerinizi yeşile boyayınız. Soruları cevaplayınız.
Cevap:
 3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 15 Ders Kitabı Cevapları 
1. Sahip olduğunuz bu özellikler, aileniz ve arkadaşlarınızla iletişiminizi nasıl etkiliyor?
Cevap:  Ailem ve arkadaşlarımla  hep iyi anlaşmama, hiç tartışmama ve hep hoşgörülü olmamı sağlıyor.

2. Yukarıdaki özelliklerden hangilerinin arkadaşlarınızda olmasını istersiniz? Neden?
Cevap:  Benim tüm arkadaşlarım yukarıdaki özelliklere sahip. Bu yüzden arkadaşız.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kitap başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.