Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
9 Ağustos 2021, 15:05
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 307

3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 39-40-41-42. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 39-40-41-42. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimize hitap eden Hayat Bilgisi Çalışma Kitabının Yardımcı Kaynak’taki sayfa 39-40-41 ve 42’deki sayfa cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından bildirebilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak 39-40-41-42. Sayfa Cevapları Evimizin Krokisi

3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 39 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

1. ETKİNLİK: Krokiyi inceleyiniz. Krokiye göre soruları cevaplayınız.

1. Aslı’nın evi okulun neresindedir?
Cevap: Okulun doğusundadır.

2. Hastanenin kuzeyinde ne var?
Cevap: Gökhan’ın evi vardır.

3. 2482. Cadde’nin güneyinde neler var? Yazınız.
Cevap: Hastane, market ve Can Sitesi vardır.

4. Market, Can Sitesi’nin hangi yönündedir?
Cevap: Can Sitesi’nin batısındadır.

5. 3582. Cadde, Gökhan’ın evinin neresindedir?
Cevap: Gökhan’ın evinin doğusundadır.

3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 40 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

KONU DEĞERLENDİRME -1

1. Sorunun Cevabı: B) Geçmişten günümüze ulaşım araçları değişmemiştir.

2. Sorunun Cevabı: A) Ahşap tren

3. Sorunun Cevabı: B) Gülme komşuna, gelir başına.

4. Sorunun Cevabı: C) Krokilerde, yerleri istediğimiz gibi yerleştirebiliriz. 

5. Sorunun Cevabı: B) Emre

6. Sorunun Cevabı: C) Eczane, Ali’nin evinin güneyindedir.

3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 41 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

EVDEKİ GÖREVLERİM

1. ETKİNLİK: Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Çocuklar hangi ev işlerinde görev ve sorumluluk almışlardır? Yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 39-40-41-42. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 42 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

2. ETKİNLİK: Evinizde hangi görev ve sorumluluklarınız var? Bu görev ve sorumlulukları yapmazsanız hangi problemlerle karşılaşabilirsiniz? Yazı alanına yazınız.
Cevap: Odamı toplamak, çöpleri atmak, anneme yardımcı olmak gibi sorumluluklarım var. Eğer bu sorumluluklarımı yerine getirmezsem düzenli olamam ve istediğimi bulamam. Ayriyeten annem çok yorulur. Bu yüzden ona yardım etmeliyim.

3. ETKİNLİK: Aşağıdaki kelimeler, bulmacada bulup işaretleyiniz. İşaretlenmeyen harfleri sırasıyla yazarak şifreyi çözünüz.
Cevap: 

3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 42 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

3. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 39-40-41-42. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 180-181-182-183. Sayfa Cevapları Evren Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.