Cevap Yaz
22 Mayıs 2022, 14:02 - Beyza Sultan Yazdı

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 151-152-153. Sayfa Cevapları Pasifik Yayınları

3.Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 151-152-153. Sayfa Cevapları Pasifik Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 3. sınıf hayat bilgisi ders kitabı sayfa 151-152-153 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 151-152-153. Sayfa Cevapları Pasifik Yayınları

3.Sınıf Pasifik Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı 151-152-153. Sayfa Cevapları 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Pasifik Yayınları Sayfa 152 Ders Kitabı Cevaplar

1. Yaşadığınız yeri kim yönetiyor? Yazınız.
Cevap: Yaşadığımız yeri (şehri) vali yönetiyor.


2. Ülkemizin yönetim şeklini açıklayınız.
Cevap: Ülkemizin yönetim şekli Cumhuriyettir.Ulusun kendi kendini yönetme şeklidir.


3. Aşağıdaki resimlerden hangisi tarihî bir esere aittir? İşaretleyiniz.
Cevap:
3. Sınıf Hayat Bilgisi Pasifik Yayınları Sayfa 152 Ders Kitabı Cevaplar


4. Aşağıdakilerden hangisi, ülkemizin gelişmesi için yerine getireceğimiz sorumluluklardan biridir?
Cevap: B) Evdeki işlerde sorumluluk almak


3. Sınıf Hayat Bilgisi Pasifik Yayınları Sayfa 153 Ders Kitabı Cevaplar

5. Aşağıdakilerden hangisi milletin ortak mallarından değildir?
Cevap: C) Kalemlik


6. Millî birlik ve beraberliğin toplum hayatına ne tür katkıları vardır? Yazınız.
Cevap: Milli birlik ve beraberlik toplum hayatına dayanışmayı, yardımlaşmayı ve beraber huzurlu bir şekilde yaşamaya katkı sağladı. Diğer milletlere karşı ezilmemenin tek yolu birlik olmaktır. Asla yıkılmaz bir güç oluşturur. Birlik ve beraberlik içerisinde toplum sağlıklı ve özgüvenli bireyler yetiştirir. Vatanını ve milletini benimsemiş bir toplumu hiç kimse bölemez ve yaptırım uygulayamaz.


7. Atatürk’ün kişilik özelliklerine üç örnek veriniz.
Cevap: Kararlıdır, Başkalarının görüşünü önemser, Çalışanlardır.


8. Yaptığı çalışmalarla ülkemize katkıda bulunmuş kişilere üç örnek veriniz.
Cevap: Jale İnan, Engin ARIK, Nuri DEMİRAĞ


9. Ülkemizde yaşayan farklı kültürden insanlara yönelik ne tür çalışmalar yapılabilir? Yazınız.
Cevap: Ülkemizde yaşayan farklı kültürden insanlara dilimiz öğretilebilir, okuma yazma öğretilebilir, sosyal yardımda bulunulabilir.


3.Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı 151-152-153. Sayfa, 5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.