Cevap Yaz
16 Ağustos 2022, 16:14 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 123-124-125-126. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 123-124-125-126. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. ünite değerlendirme konusunun da bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 123-124-125 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 123-124-125-126. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları 123-124-125. Sayfa Cevapları 3. Ünite Değerlendirme

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 123 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki ifadeleri doğru cevaplarıyla eşleştiriniz.
Cevap: 

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 123 Ders Kitabı Cevapları

49’un 7 katı → 343
7 kere 87 → 609
5 kere 157 → 785
39’un 9 katı → 351
6 kere 118 → 708
233’ün 4 katı → 932


2. Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonuçlarını noktalı yerlere yazınız. 
Cevap: 

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 123 Ders Kitabı Cevapları1

5 x 6 =30
6 x 7 = 42
7 x 8 = 56
8 x 9 = 72
9 x 2 = 18
5 x 8 = 40
6 x 6 = 36
4 x 7 = 28
3 x 8 = 24
5 x 9 = 45
3 x 7 = 21
4 x 6 = 24
5 x 5 = 25
6 x 8 = 48
7 x 7 = 49


3. Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız.
Cevap: 

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 123 Ders Kitabı Cevapları2


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 124 Ders Kitabı Cevapları

4. Aşağıdaki çarpma işlemlerini kısa yoldan yapınız. 
Cevap: 

21 x 10 = 210
10 x 42 = 420
19 x 10 = 190
10 x 43 = 430
2 x 100 = 200
100 x 6 = 600
3 x 100 = 300
100 x 8 = 800


5. Aşağıdaki tabloda verilen birinci çarpma işlemlerini yapınız. Sonra çarpanlardan birini bir arttırarak veya azaltarak oluşturulan ikinci çarpma işlemini yapınız. Çarpımın nasıl değiştiğini noktalı yerlere yazınız.
Cevap: 

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 124 Ders Kitabı Cevapları


6. Şenay tanesi 2 TL olan kalemlerden 8 tane alır. Şenay kasiyere 20 TL verdiğine göre ne kadar para üstü alır?
Cevap: A) 4 TL
2 x 8 = 16 TL

20 – 16 = 4 TL alır.


7. Çiftçi Hüseyin Efendi günde 83 kilogram, eşi Emine Hanım günde 69 kilogram fındık toplar. İkisi 5 günde toplam kaç kilogram fındık toplar?
Cevap: C) 760 kilogram
Hüseyin Efendi→ 83 x 5 = 415

Emine Hanım→ 69 x 5 = 345
415 + 345 = 760 kg.


8. Çınar ağaçlarını seven Mehmet 1. yıl 175 çınar fidanı dikti. 2. yıl bir önceki yıl diktiği fidanın 4 katı kadar fidan dikti. Mehmet 2 yılda toplam kaç çınar fidanı dikmiştir?
Cevap: B) 875 fidan
1. yıl→ 175
2. yıl→ 175 x 4 = 700
700 + 175 = 875 fidan.


9. 5, 7, 124 sayılarını kullanarak çarpma işlemi gerektiren problemler kurunuz. Kurduğunuz problemleri defterinize yazıp çözünüz.
Cevap: 

Problem: Ahmet’in 124 adet eriği, Ali’nin, Ahmet’in eriklerinin 7  eksiği ve Ayşe’nin, Ali’nin eriğinin 5 katı eriği vardır. Buna göre üçünün eriklerinin toplamı kaçtır?
Çözüm:
Ahmet→ 124
Ali→ 124 – 7 = 117
Ayşe→ 117 x 5 = 585
585 + 117 + 124 = 826 erik


10. Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız. 
Cevap: 

24 ÷ 8 = 3
27 ÷ 3 = 9
18 ÷ 3 = 6
49 ÷ 7 = 7
40 ÷ 5 = 8
64 ÷ 8 = 8
36 ÷ 9 = 4
45 ÷ 9 = 5
30 ÷ 6 = 5


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 125 Ders Kitabı Cevapları

11. Aşağıdaki kalanlı bölme işlemlerini yapınız.
Cevap: 

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 125 Ders Kitabı Cevapları


12. Aşağıdaki bölme işlemlerini kısa yoldan yapınız. 
Cevap: 

90 ÷ 10 = 9
80 ÷ 10 = 8
10 ÷ 10 = 1
70 ÷ 10 = 7
20 ÷ 10 = 2
30 ÷ 10 = 3
40 ÷ 10 = 4
50 ÷ 10 = 5


13. Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız. İşlemlerin sağlamalarını da yaparak doğruluğunu kontrol ediniz.
Cevap: 

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 125 Ders Kitabı Cevapları1


14. Manav Ali Efendi 432 kilogram meyve ve sebzenin 360 kilogramını sattı. Kalan meyve ve sebzeleri ihtiyaç sahibi 9 aileye eşit şekilde ikram etti. Manav Ali Efendi her bir aileye kaç kilogram meyve ve sebze vermiştir?
Cevap:
432 – 360 = 72 kg

72 ÷ 9 = 8 kg. meyve ve sebze vermiştir


15. Aşçı Mehmet, lokantası için 60 kilogram fasulye aldı. Aldığı fasulyenin 4 kilogramını evine götürdü. Kalan fasulyeyi bir hafta boyunca her gün eşit miktarda kullanarak tüketti. Bu durumda Aşçı Mehmet bir günde kaç kilogram fasulye tüketti?
Cevap:
60 – 4 = 56 kg.

56 ÷ 7 = 8 kg. fasulye tüketti


16. Cengiz’in 78 TL’si vardı. Cengiz parasını kardeşi İbrahim ile eşit şekilde paylaştı. İbrahim payına düşen paranın 15 TL’si ile kitap aldı. Buna göre İbrahim’in kaç TL’si kaldı?
Cevap:
78 ÷ 2 = 39 TL İbrahim’in payına düşen miktar.
39 – 15 = 24 TL’si kaldı.


17. 75 kilogram un 5 kilogramlık paketlere doldurulur. Bir paket un 7 TL olduğuna göre un paketlerinin hepsi kaç TL’ye satılır?
Cevap:
75 ÷ 5 =15 paket

15 x 7 = 105 TL


18. 6, 8 ve 816 sayılarını kullanarak biri bölme işlemi olacak şekilde iki işlem gerektiren problemler kurunuz. Kurduğunuz problemi defterinize yazıp çözünüz.
Cevap:

Problem: Yeğenlerine hediye almak isteyen Yusuf Bey’in 8 kız 6 erkek yeğni vardır. Kızlara aldığı hediyelerin toplam fiyatı ile erkeklere aldığı hediyelerin toplam fiyatı eşit olduğuna göre. Kız ve Erkeklere kaç TL’lik hediye almıştır.
Çözüm: 

816 ÷ 2 = 408 TL 
408 ÷ 8 =51 TL→ kızlara aldığı hediyenin fiyatı
408 ÷ 6  = 68 TL → erkeklere aldığı hediyenin fiyatı


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 126 Ders Kitabı Cevapları

BULMACA

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 126 Ders Kitabı Cevapları1


3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 123-124-125-126. Sayfa, 3. Ünite Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.