Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
9 Ekim 2019, 15:11
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 136

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 15-16-17-18-19-20. Sayfa Cevapları ADA Yayınları

2019-2020 3.Sınıf Matematik Ders Kitabı ADA Yayınları 15-18-20. sayfa cevapları RİTMİK SAYALIM

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 15 Ders Kitabı Cevapları

RİTMİK SAYALIM

Zeynep Hanım’ın raflardaki reçel kavanozlarını sayarken söylediği sayılar arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız
Cevap: Zeynep hanımın raflardaki kavanozları sayarken 4′ lü ritmik sayılarla ilişkisi vardır.

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları

Ritmik sayarken kullandığınız yöntemleri anlatınız.
Cevap: Ritmik sayarken 2′ şerli veya 3′ erli olarak sayıyorum.

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 20 Ders Kitabı Cevapları

ÖĞRENDİKLERİMİZİ UYGULAYALIM

1. İleriye doğru altışar ritmik sayarken 42’den sonra hangi doğal sayı söylenir?
Cevap: A şıkkıdır.


2. İleriye doğru yedişer ritmik sayarken 49’dan sonra söylenen doğal sayıda kaç onluk, kaç birlik vardır?
Cevap: B şıkkıdır.


3. Aşağıdaki ileriye doğru sekizer ritmik saymalardan doğru olanını işaretleyiniz.
Cevap: C şıkkıdır.


4. Aşağıdaki ileriye doğru dokuzar ritmik saymada yanlış yazılan sayı hangisidir?
Cevap: B şıkkıdır.


5. Aşağıdaki ritmik saymayı ileriye doğru onar sayarak tamamlayınız. 
Cevap: 272-282-292-302-312-322-332


6. Aşağıdaki ritmik saymayı ileriye doğru yüzer sayarak tamamlayınız.
Cevap: 146-246-346-446-546-646-746


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 12-13-14. Sayfa Cevapları ADA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (5 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,80)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor