Forum Sınıf Cevap Yaz
24 Aralık 2021, 11:28 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 153-155-156-157. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 153-155-156-157. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Paralarımız konusunun bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 153-155-156-157 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları 153-155-156-157. Sayfa Cevapları Paralarımız

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 153 Ders Kitabı Cevapları

Sinan, cebindeki 4 lira 50 kuruşun tamamı ile kendisine ve arkadaşlarına çikolata almak ister. Çikolataların tanesi 1 liradır. Bu durumda Sinan, cebindeki para ile kaç tane çikolata alabilir? Düşünelim.
Cevap: 4 çikolata alabilir.


ETKİNLİK

Alışveriş sırasında verdiğiniz para fazla geldiğinde ne yaptınız?
Cevap: Para üstü aldım.


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 155 Ders Kitabı Cevapları

YAPALIM

1. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere uygun sayıları yazalım.
Cevap: 

5 lira = ………500…… kr. 
9 lira 10 kr. = ……910……. kr.
1 lira 75 kr. = ……175….… kr.
250 kr. = …2…… lira …50…. kr.
405 kr. = …4… lira ……5… kr.
600 kr. = ……6… lira …0….. kr.


2. Aşağıdaki madenî paraların kaç lira kaç kuruş ettiklerini karşılarındaki noktalı yerlere yazalım.
Cevap: 

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 155 Ders Kitabı Cevapları


Ece ile Mete kardeşlerin almak istedikleri kitaplar vardır. Bunun için harçlıklarından arttırarak her gün kumbaralarına para atarlar. Ay sonunda kumbaralarını açarlar. Ece’nin kumbarasında 47 lira 25 kuruş, Mete’nin kumbarasında ise 30 lira 25 kuruş vardır. Alacakları kitapların fiyatı toplam 80 lira 75 kuruştur. Buna göre paraları kitapları almaya yeter mi? Nasıl bulabiliriz? Düşünelim.
Cevap:
47,25 + 30,25 = 77,50 lira

80,75 – 77,50 = 3,25 lira daha olması lazım.


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 156 Ders Kitabı Cevapları

YAPALIM

Elif, Anneler Günü için bir vazo almak ister. Vazonun fiyatı 10 lira 50 kuruştur. Elif’in biriktirdiği para 7 lira 25 kuruştur. Buna göre Elif ’ in kaç liraya ihtiyacı vardır?
Cevap:
10,50 – 7,25 = 3,25 liraya daha ihtiyacı vardır.


BÖLÜM DEĞERLENDİRME

1. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere uygun sayıları yazınız. 
Cevap: 

a) 4 tane 25 kr. = ….100… kr.
b) 6 tane ….10… TL = 60 TL
c) …..4…. tane 50 kr. = 2 TL
ç) 2 tane 100 TL = ……200… TL


2. Aşağıdaki ifadeleri kontrol ediniz. Önlerindeki kutulara doğru olanlar için “D”, yanlış olanlar için “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) 7 tane 10 TL = 70 TL
(Y) 6 tane 50 kr. = 3 lira 50 kr.;
(D) 3 tane 20 TL = 60 TL
(Y) 50 tane 1 kr. = 500 kr.


3. Aşağıdaki paraların kaç lira kaç kuruş ettiklerini karşılarındaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap: 

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 156 Ders Kitabı Cevapları


4. Ayça’nın 20 TL’si vardı. Ayça tanesi 3 lira 50 kuruş olan kalemlerden 2 tane aldı. Buna göre Ayça’nın geriye kaç lirası kaldı?
Cevap:
3,50 + 3,50 = 7 lira

20 – 7 = 13 lirası kaldı.


5. Aysel Hanım bakkaldan kilosu 5 lira 25 kuruş olan pirinçten 3 kg alır. Buna göre Aysel Hanım bakkala kaç TL öder?
Cevap: 5,25 + 5,25 + 5,25 = 15 lira 75 kuruş öder.


6. Enes’in aşağıdaki görsellerde verilen kadar birikmiş parası vardır. Enes parasının 8 TL’si ile kalemlik, 23 TL’si ile çanta almıştır. Enes’in geriye kaç TL’si kalmıştır?
Cevap:
34 TL’si vardır.
34 – 8 = 26 TL
26 – 23 = 3 TL si kalmıştır.


7. Sercan 5 tanesi 35 TL olan kitaplardan 7 tane almıştır. Kitapçıya 80 TL verdiğine göre Sercan’ın geriye kaç TL’si kalmıştır?
Cevap:
35 ÷ 5 = 7 TL bir kitabın fiyatı

7 x 7 = 49 TL
80 – 49 = 31 TL’si kalmış.


8. Yandaki işlemlerden yararlanarak bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi defterinize yazıp çözünüz.
Cevap:

Problem: Selim proje ödevi için tanesi 6 TL olan kartonlardan 8 adet almıştır. 100 TL’si olan Selim’in ödemeyi yaptıktan sonra kaç TL’si kalmıştır?
Çözüm:
6 x 8 = 48 TL
100 – 48 = 52 TL’si kalmıştır.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 153-155-156-157. Sayfa, Paralarımız 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.