? Nurcan, evindeki atık maddelerle kolaj çalışması yaptı. Nurcan, eski bir takvim kartonunu 10 eş parçaya bölüp her bir eş parçayı farklı renge boyadı. Yeşile boyanan eş parça ile balığın kuyruğunu oluşturdu. Kuyruk için kullanılan yeşil renkli eş parça, tüm eş parçaların kaçta kaçıdır? Tartışınız.
Cevap: 1/10 ‘u yani onda biridir. On parça içerisinden sadece bir tane yeşil vardır.
Öğrendiklerimizi Uygulayalım
Aşağıdaki kesir modellerinin birim kesirlerini ifade ediniz.
Cevap:
Bir Çokluğun Birim Kesir Kadarını Bulalım
? Sınıf kitaplığındaki 30 kitabın 1/3 ’i ilk rafa dizildi. Kitaplığın ilk rafına dizilen kitapların sayısı nasıl bulunabilir? Tartışınız.
Cevap: 30 x (1/3) = 10 kitap ilk rafa dizilmiştir.
Öğrendiklerimizi Uygulayalım
1. Sınıfı süslemek için alınan 49 balonun 1/7 ’i kullanıldı. Kaç tane balon kullanılmıştır?
Cevap: 49 x (1/7) = 7 tane balon kullanılmıştır.
2. Handan Hanım, 32 tane düğmenin 1/8 ’ini ördüğü hırkaya dikti. Handan Hanım, hırkaya kaç tane düğme dikmiştir?
Cevap: Handan Hanım, hırkaya 32 x (1/8) = 4 tane düğme dikmiştir.
3. Sınıftaki 25 öğrencinin 1/5 ’i resim kursuna kayıt yaptırmıştır. Kaç öğrenci resim kursuna kayıt yaptırmıştır?
Cevap: 25 x (1/5) = 5 öğrenci resim kursuna kayıt yaptırmıştır.
Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 155-156-157. Sayfa Cevapları ADA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.