Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
15 Şubat 2020, 18:20
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 283

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları-

2019-2020 3. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 170-171. sayfa cevapları Bir Çokluğun Belirtilen Birim Kesir Kadarını Bulma-Çalışalım

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 170 Ders Kitabı Cevapları

1.Sınıfımızdaki öğrencilerden 1÷6′ i gözlük takmaktadır. Sınıfımızda 30 öğrenci olduğuna göre gözlük takan öğrenci sayısı kaçtır?
Cevap: 30 ÷ 6 = 5


2. 24 cevizin 1 ÷4  ’i kaç ceviz eder?
Cevap: 24 ÷ 4 = 6


3. 56 bilyemin 1÷8’i kırmızı olduğuna göre kaç kırmızı bilyem vardır?
Cevap: 56 ÷ 8 = 7


4. Kitabımın 1 ÷3 ’ini okudum. Kitabım 66 sayfa olduğuna göre kaç sayfa okudum?
Cevap: 66 ÷ 3 = 22


5. Zeynep, 35 tane boya kaleminin 1 ÷ 5 ’ini arkadaşına verdi. Zeynep, arkadaşına kaç tane boya kalemi vermiştir?
Cevap: 35 ÷ 5 = 7 


3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 171 Ders Kitabı Cevapları

6. Benim yaşım, babamın yaşının 1 ÷ 7 ’i kadardır. Babam 35 yaşında olduğuna göre benim yaşım kaçtır?
Cevap: 35 ÷ 7 = 5 


7. Bir manav, 81 limonun 1 ÷ 9 ’ini sattığına göre kaç tane limon satmıştır?
Cevap: 81 ÷ 9 = 9


8. Kümesteki hayvanların 1 ÷ 9 ’i civcivdir. Kümeste 45 hayvan olduğuna göre civcivler kaç tanedir?
Cevap: 45 ÷ 9 = 5


9. 72 tane çiçeğin 1 ÷ 2 ’i satıldı. Satılan çiçek sayısı kaçtır?
Cevap: 72 ÷ 2 = 36


10. 63 sayfa kitabın 1 ÷ 3 ’ini okuduğuma göre kaç sayfa kitap okumuş olurum?
Cevap: 63 ÷ 3 = 21


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 166-167-168. Sayfa Cevapları MEB Yayınları- başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.