Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
23 Mayıs 2021, 17:33
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 285

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 196-197-198-199-200-201-202. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 196-197-198-199-200-201-202. Sayfa Cevapları Tartma

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 196 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞALIM

1) Terazideki tartma araçlarına göre verilen kütleleri, örnekteki gibi eşitleyiniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 196 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞALIM

1) Terazideki nesnelerin kütlesinin yarım kilogramdan ne kadar fazla olduğunu, örnekteki gibi bulunuz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları


2) Aşağıdaki varlıkların kütlelerini, örnekteki gibi bulup eşleştiriniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları (1)

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 198 Ders Kitabı Cevapları

3) Aşağıdaki tabloda manavdaki ürünlerin fiyorttan gösterilmiştir. Soruları tabloya göre cevaplayınız.

5 kg domates, 4 kg biber ve 1 kg ıspanak kaç liradır?
Cevap:

5 x 3 = 15 lira → domates
4 x 4 = 16 lira → biber
1 x 2 = 2 lira → ıspanak

15 + 16 + 2  = 33 lira

4 kg kabak ve 5 kg havuç alan bir kişi, manava 100 lira verirse kaç lira para üstü alır?
Cevap:

4 x 5 = 20 lira → kabak
5 x 6 = 30 lira → havuç

30 + 20 = 50 lira tutar.
100 – 50 = 50 lira para üstü alır.

6 kg domates, 3 kg ıspanaktan ne kadar pahalıdır?
Cevap: 

6 x 3 = 18 lira → domates
3 x 2 = 6 lira → ıspanak

18 – 6 = 12 lira daha pahalıdır.

4) Bir asansörün taşıma kapasitesi 140 kg’dır. Asansöre 35 kg, 25 kg ve 30 kg’lık 3 çocuk binmiştir. Asansöre yalnız binemeyecekleri için yanlarına binecek yetişkin 4. kişi en fazla kaç kg olmalıdır?
Cevap: 

35 + 25 + 30 = 90 kg → çocuklar
140 – 90 = 50 kg olmalıdır.

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 199 Ders Kitabı Cevapları

5) Bir paket ıhlamur 80 gramdır. 10 paket ıhlamurun kütlesi kaç gramdır?
Cevap: 80 x 10 = 800 gramdır.

6) Bir aile ayda 5 kilogram pirinç tüketmektedir. Bu aile bir yılda kaç kilogram pirinç tüketir?
Cevap: 5 x 12 = 60 kilogram pirinç tüketir.

7) Annesi Cem’e 500 gram çilek almıştır. Cem, çileğin 200 gramını yedikten sonra kaç gram çileği kalmıştır?
Cevap: 500 – 200 = 300 gramı kalmıştır.

8) 1 kg salça, 8 kg domatesten yapılmaktadır. 50 kg salça elde etmek için kaç kg domatese ihtiyaç vardır?
Cevap: 50 x 8 = 400 kg domatese ihtiyaç vardır.

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 200 Ders Kitabı Cevapları

9) Aşağıdaki bilgilerden yola çıkarak, farklı problemler kurunuz. Kurduğunuz problemleri çözünüz.
Cevap:

Problem: Ayşe Teyze manavdan 3 kg armut ve 1 kg patlıcan almıştır. Ne kadar ödemelidir?

Çözüm: 4 x 3 = 12 TL → armut
1 x  2 = 2 TL → patlıcan
12 + 2 = 14 TL ödemelidir.

Problem: Manavdan 5 kg biber ve 2 kg elma alırsak manava ne kadar vermemiz gerekir?

Çözüm: 5 x 5 = 25 TL → biber
2 x 3 = 6 TL → elma
25 + 6 = 31 TL vermemiz gerekir.

Problem: Ahmet Amca kilosu 3 TL olan elmalardan 5 kg almıştır. Manava ne kadar verecektir?

Çözüm: 3 x 5 = 15 TL verecektir.

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları

 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 191-192-193. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.