Forum Sınıf Cevap Yaz
12 Ocak 2022, 10:04 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 197-198-199-200. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 197-198-199-200. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Değerlendirme konusunun bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 197-198-199-200 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 197-198-199-200. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları 197-198-199-200. Sayfa Cevapları 5. Ünite Değerlendirme

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Küre ve koninin köşeleri yoktur. 


2. Aşağıdaki geometrik cisimlerden hangisinin köşesi ve ayrıtı yoktur?
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları


3. Aşağıdaki tabloda verilen geometrik cisimlerle ilgili istenen bilgileri uygun yerlere yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları5


• Yukarıdaki geometrik cisimlerin benzer ve farklı yönlerini ilgili bölüme yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları3


4. Defterinize;
• Bir kenarı 5 cm olan bir kare çiziniz. Çizdiğiniz bu karenin köşegenlerini kırmızı kalemle gösteriniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları


• Kısa kenarları 4 cm, uzun kenarları 7 cm olan bir dikdörtgen çiziniz. Çizdiğiniz bu dikdörtgenin köşegenlerini kırmızı kalemle gösteriniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları1


• Bir kenarı 6 cm olan bir üçgen çiziniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 198 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıdaki şekillerin kaç kenarı olduğunu ve nasıl adlandırıldıklarını altlarına yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 198 Ders Kitabı Cevapları


6. Aşağıdaki alana kare, dikdörtgen ve üçgen şekillerini kullanarak boşluk kalmayacak şekilde bir örüntü oluşturunuz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 198 Ders Kitabı Cevapları3


7. Aşağıdaki geometrik cisimlerin görünen köşelerini nokta ile belirleyip noktaları isimlendiriniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 198 Ders Kitabı Cevapları1


8. Aşağıdaki tabloda verilen boşluklara çevrenizde gördüğünüz doğru, ışın ve açı örneklerinden üçer tane yazarak modellerini çiziniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 198 Ders Kitabı Cevapları3


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 199 Ders Kitabı Cevapları

9. Şekildeki yatay doğru parçalarının üzerini yeşil kalemle çiziniz. Dikey doğru parçalarının üzerini mavi kalemle çiziniz. Eğik doğru parçalarının üzerini kırmızı kalemle çiziniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 199 Ders Kitabı Cevapları


10. Aşağıdaki şekillerin üzerine simetri doğrularını çiziniz. Şekillerin kaçar tane simetri doğruları olduğunu altlarına yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 199 Ders Kitabı Cevapları1


11. Aşağıdaki şekilleri simetri doğrularına göre tamamlayınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 199 Ders Kitabı Cevapları6


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 200 Ders Kitabı Cevapları

BULMACA

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 200 Ders Kitabı Cevapları


3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 197-198-199-200. Sayfa, 5. Ünite Değerlendirme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.