Forum Sınıf Cevap Yaz
11 Ocak 2022, 10:46 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 252-253-254-255-256-257. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 252-253-254-255-256-257. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Uzunluk Ölçme konusunun da bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 252-253-254-255-256-257 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 252-253-254-255-256-257. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 252-253-254-255-256-257. Sayfa Cevapları Uzunluk Ölçme

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 252 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki ölçümlerde her ölçümün sıfırdan başlamadığına dikkat edelim. Başlangıç ve bitiş noktaları arasındaki aralıkları sayalım. Kalemlerin boyunun kaç cm olduğunu, örnekteki gibi yazalım.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 252 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıdaki tabloya, örnekteki gibi doğru parçaları çiziniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 252 Ders Kitabı Cevapları1


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 253 Ders Kitabı Cevapları

3. Aşağıda verilen uzunlukları cetvelle çizerek civcivi, anne tavuğa ulaştırınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 253 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 254 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞALIM

1. Aşağıdaki cümleleri yukarıda verilen uygun kelimelerle tamamlayınız.
Cevap: 

Uzak mesafeler arasındaki uzunluğu kilometre ile ifade ederiz.
Kilometreyi kısaca km ile gösteririz.
Metre ile ifade edilemeyen yol ölçümlerinde kilometre kullanırız.


2. Aşağıda kilometre ile ifade edilen mesafeleri işaretleyiniz.
Cevap: 

(✓) Şehirler arası yolculuklar
() Birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunan yerler
(✓) Ülkeler arası yolculuklar


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 256-257 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞALIM

1. 3 m ve 200 cm uzunluğundaki iki kurdeleyi uç uca eklersek kurdelenin toplam uzunluğu kaç santimetre olur?
Cevap:
3 m → 300 cm

300 + 200 = 500 santimetre.


2. Her zıplayışta 3 m ilerleyen bir kanguru, 4 zıplayışta kaç metre ilerlemiş olur?
Cevap: 4 . 3 = 12 metre ilerler.


3. Gökçe’nin bir karışı 10 cm’dir. Odasındaki paspasın boyu 90 cm olduğuna göre Gökçe paspasın boyunu kaç seferde ölçer?
Cevap: 90 ÷ 10 = 9 seferde ölçer.


4. Ayla’nın boyu 135 cm’dir. Kerem’in boyu Ayla’dan 12 cm daha uzundur. İkisinin boylarının toplamı kaç santimetredir?
Cevap:
Kerem→ 135 + 12 = 147 cm

147 + 135 = 282 cm.


5. Samet’in bir adımı 44 cm’dir. Samet, 20 adım koştuğunda kaç metre kaç santimetre koşmuş olur?
Cevap:
20 . 44 = 880 cm→ 8 m. 80 cm.


6. Sevcan ile Vildan, ellerindeki iplerle salıncak kurmak istiyorlar. Bunun için 5 m ip gerektiğine göre kaç santimetre ipe ihtiyaçları vardır?
Cevap:
2m 13cm + 1m 75cm = 3 metre 88 santimetre

5 m – 3m, 88 cm = 112 cm ip gerekir.


3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 252-253-254-255-256-257. Sayfa, Uzunluk Ölçme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.