Forum Sınıf Cevap Yaz
11 Ocak 2022, 10:59 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 265-266-267-268-269-270. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 265-266-267-268-269-270. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çevre Ölçme konusunun da bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 265-266-267-268-269-270 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 265-266-267-268-269-270. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 265-266-267-268-269-270. Sayfa Cevapları Çevre Ölçme

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 265 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİK SEPETİ

A4 kağıtları ile masanızın üzerini boşluk kalmayacak şekilde kaplayınız. Kaç adet kağıt kullandığınızı bulunuz.
Cevap: 12 adet A4 kağıt kullandım.


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 266 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİK SEPETİ

Kaplama yapacağınız alanı ve kullanacağınız kâğıdın rengini belirleyiniz. Örneğin 1. grup öğrenci masası, 2. grup öğretmen masası, 3. grup sıra vb. yerleri kaplayabilir. Belirlediğiniz alanı boşluk kalmayacak şekilde kaplayınız. Kaplama sonucunda kaç adet kâğıt kullandığınızı belirleyiniz.
Cevap:
1. grup öğrenci masası→ 12 adet
2. grup öğretmen masası→ 18 adet
3.grup sıra→ 10 adet


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 267 Ders Kitabı Cevapları

4. Aşağıda verilen şekillerin kaç birim ile kaplandığını tahmin edelim. Birimleri sayarak tahminimizi kontrol edelim.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 267 Ders Kitabı Cevapları


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 268 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞALIM

1. Aşağıdaki şekillerin alanlarını üçgen, kare ve dikdörtgenleri sayarak bulunuz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 268 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıda verilen harflerin alanlarını kareleri sayarak bulunuz ve altlarına yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 268 Ders Kitabı Cevapları1


3. Aşağıda Duru’nun odasının krokisi verilmiştir. Krokide eşyalar için ayrılan alanların kaç birim kare olduğunu bulunuz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 268 Ders Kitabı Cevapları


4. Aşağıdaki şekiller, renkli kâğıt birimleri ile kaplanacaktır. Bu işlem için kaç birim gerektiğini bulunuz ve boyayarak alanı kaplayınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 268 Ders Kitabı Cevapları1


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevapları

5. Yandaki satranç tahtasının alanının kaç birimden oluştuğunu sayarak bulunuz.
Cevap: 64 birim.


6. Aşağıdaki şekillerden, alanları eşit olanları aynı renge boyayınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevapları


7. Aşağıdaki şekillerden, alanı en büyük olanı boyayınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevapları1


8. Aşağıdaki şekillerden, alanı en küçük olanı boyayınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevaplarıd


9. Aşağıdaki şekillerden, alanı farklı olanı boyayınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevaplarıfc


10. Aşağıda verilen şekillerin kaç birim ile kaplandığını tahmin ediniz. Birimleri sayarak tahmininizi kontrol ediniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevaplarıdf


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 270 Ders Kitabı Cevapları

EĞLENELİM

Geri dönüşümün önemiyle ilgili sloganlar yazalım.
Cevap:
– Geri dönüşüme destek geleceğe destektir. 

– Geri dönüşüm ile geleceğe güzel çevre bırakın. 
– Geri dönüşüm kirliliğe karşı tedbirdir. 


3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 265-266-267-268-269-270. Sayfa, Çevre Ölçme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.