Cevap Yaz
16 Ağustos 2022, 16:14 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 272-273-274-275. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı 272-273-274-275. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Sıvı Ölçme konusunun bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 272-273-274-275 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 272-273-274-275. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 272-273-274-275. Sayfa Cevapları Sıvı Ölçme

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 272 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki kaplarda bulunan sıvılardan 1 litre olanların altındaki kutuyu kırmızıya, yarım litre olanların altındaki kutuyu sarıya boyayalım.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 272 Ders Kitabı Cevapları


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİK SEPETİ

Tahminleriniz ile gerçek sonuçları karşılaştırınız.
Cevap: 

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevapları


ÇALIŞALIM

1. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına Y harfi koyunuz. Yanlış olanların doğrusunu yazınız.
Cevap: 

(D) Sıvı maddeleri litre ile ölçeriz.
(Y) Bir bardak su, standart ölçü birimidir.
(D) Zeytinyağı, benzin, meyve suyu gibi maddeleri litre ile ölçeriz.
(D) 2 yarım litre, 1 litredir.
(Y) 3 kg patates, litre ile yapılmış bir ölçümdür.
(D) Bir damacananın içindeki su, 1 litreden fazladır.


2. Aşağıdaki sıvı miktarlarını tahmin ediniz ve altlarına yazınız. (1 litre, yarım litre)
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevaplarıdf


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 274 Ders Kitabı Cevapları

3. Aşağıdaki kaplarda bulunan sıvılardan bir litreden az olanların kutularını maviye, çok olanların kutularını kırmızıya boyayınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 274 Ders Kitabı Cevapları


4. Tabloda verilen sıvıların miktarını bir litreden az ya da çok şeklinde tahmin ediniz. Tahmininizi tablodaki yerine yazınız. Ölçümlerinizi bir litre veya yarım litrelik ölçü kaplarınızla yaparak tahmininizi kontrol ediniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 274 Ders Kitabı Cevaplarıhj


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 275 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞALIM

1. 2 litre meyve suyu ile 4 yarım litre meyve suyu, toplam kaç litre meyve suyu eder?
Cevap:
4 yarım litre→ 2 litre

2 + 2 = 4 litre eder.


2. 6 yarım litre zeytinyağı ile 5 litre zeytinyağı, toplam kaç litre zeytinyağı eder?
Cevap:
6 yarım litre→ 3 litre
5 + 3 = 8 litre


3. 4 litre su, yarım litrelik şişelere doldurulacaktır. Kaç tane şişeye ihtiyaç vardır?
Cevap:
4 . 2 = 8 şişeye ihtiyacı var.


4. Günde yarım litre süt içen bir çocuk, 10 günde kaç litre süt içmiş olur?
Cevap:
10 ÷ 2 = 5 litre süt içmiş olur.


5. Fikri amca bahçesini sularken 125 litre su kullanmıştır. Fikri amcanın deposunda başlangıçta 700 litre su olduğuna göre sulamadan sonra depoda ne kadar su kalmıştır?
Cevap:
700 – 125 = 575 litre kalmıştır.


3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 272-273-274-275. Sayfa, Sıvı Ölçme 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.