Forum Sınıf Cevap Yaz
11 Ocak 2022, 11:18 - Sena Yazdı

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 276-277-278. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 276-277-278. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Ünite Değerlendirme Soruları konularının da bulunduğu 3. sınıf matematik ders kitabı sayfa 276-277-278 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 276-277-278. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 276-277-278. Sayfa Cevapları 6. Ünite Değerlendirme Soruları

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 276 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere yukarıda verilen uygun sözcükleri yazınız.
Cevap: 

1. Metre …standart… ölçü birimidir.
2. Metreden küçük olan uzunluklar …santimetre… ile ölçülür.
3. Bir metre, …yüz… santimetredir.
4. Şehirler arası yol ölçümlerinde …kilometre… kullanırız.
5. Bir nesnenin veya şeklin bütün kenar uzunluklarının toplamı …çevre… uzunluğunu
6. Litre …sıvı… ölçme birimidir.


B. Aşağıdaki soruların cevabını ilgili alana yazınız.

7. Aşağıda verilen ölçme birimlerini ait oldukları bölümler ile eşleştiriniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 276 Ders Kitabı Cevapları


8. Aşağıdaki uzunlukları cm cinsinden yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 276 Ders Kitabı CevaplarıJH


9. Aşağıda cm cinsinden verilen uzunlukları m ve cm cinsinden yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 276 Ders Kitabı Cevapları


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 277 Ders Kitabı Cevapları

10. Aşağıda verilen uzunlukları cetvelinizle çiziniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 277 Ders Kitabı Cevapları


11. Aşağıdaki verilen şekillerin kaç birim ile kaplandığını tahmin ediniz. Birimleri sayarak kontrol ediniz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 277 Ders Kitabı Cevaplarıdf


12. Aşağıdaki şekillerde yer alan boyalı alanların kaç birimden oluştuğunu bulunuz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 277 Ders Kitabı Cevaplarıg


13. Aşağıdaki şekillerin çevre uzunluklarını hesaplayınız.
Cevap:
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 277 Ders Kitabı Cevapları8


14. Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap: 

2 yarım litre süt, …1… litre süt eder.
4 litre su, …8… yarım litredir.
6 litre benzinden 3 litre benzin çıkarılırsa …3… litre benzin eder.
4 litre sıvı yağ ile 3 litre sıvı yağ toplanırsa …7… litre sıvı yağ eder.


15. Bir kovanın kaç litre su alacağını tahmin ediniz. Ölçüm yaparak sonucu tahminle karşılaştırınız.
Cevap:
Tahminim: 20litre
Ölçüm: 12 litre


16. 140 cm uzunluğundaki bir fidan, her yıl 10 cm büyür. 6 yıl sonra fidanın boyu kaç metre olur?
Cevap:
10 . 6 = 60 cm

140 + 60 = 200 cm olur.→ 2 m.


3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 278 Ders Kitabı Cevapları

17. 8 tane keçinin her biri, günde yarım litre süt vermektedir. Keçilerin hepsi bir günde toplam kaç litre süt verir?
Cevap: 8 . 0,5 = 4 litre süt verir.


18. Uzun kenarı 10 cm, kısa kenarı 4 cm olan bir dikdörtgenin çevresi kaç cm’dir?
Cevap: 2. ( 10+4) = 20+8= 28 cm’dir.


19. Basketbolculardan Erdoğan’ın boyu 2 m 8 cm, Ceyhun’un boyu 1 m 98 cm’dir. İkisinin boyları farkı kaç cm’dir?
Cevap:  2,8 – 1,98 = 10 cm.


20. Elif ve Erdal, sınıfın boyunu adımla ölçüyor. Elif 26 adım, Erdal 24 adım buluyor. İkisinin aynı sonucu bulması için hangi ölçme aracını kullanmaları gerekirdi?
Cevap: c) Metre


21. Aşağıda verilen uzunluk ölçülerinden hangisi diğerlerinden daha uzundur?
Cevap: c) 1m 48 cm


22. 80 cm’lik harita, 10 cm’lik cetvelle kaç seferde ölçülür?
Cevap: c) 8


23. Aşağıdaki şeklin çevre uzunluğunu hesaplarken hangi uzunluk dikkate alınmaz?
Cevap: b) 2


24. Aşağıdaki cetvel modelinde gösterilen uzunluk kaç santimetredir?
Cevap: c) 7


25 Samsun ile Konya arasındaki mesafeyi ölçmek için hangi ölçü birimi kullanılmalıdır?
Cevap: b) Kilometre


3.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 276-277-278. Sayfa, 6. Ünite Değerlendirme Soruları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.