Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
17 Mayıs 2021, 19:56
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 446

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 59-60-61. Sayfa Cevapları ADA Yayınları

3.Sınıf Matematik Ders Kitabı ADA Yayınları 59-60-61. Sayfa Cevapları 1. ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 59 Ders Kitabı Cevapları

1.Aşağıdaki doğal sayıların okunuşlarını yazınız.

Cevap:
596 ⇒ Beşyüzdoksanaltı
246 ⇒ İkiyüzkırkaltı
748 ⇒ Yediyüzkırksekiz
802 ⇒ Sekizyüziki


2.Aşağıdaki tabloda eksik bırakılan yerleri tamamlayınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 59 Ders Kitabı Cevapları


3.Aşağıdaki doğal sayıları en yakın onluklarına ve yüzlüklerine yuvarlayınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 59 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


4.Aşağıdaki doğal sayıları karşılaştırıp sembol kullanarak büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 342 > 314 > 128 > 121 > 79


5.Aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarının tek sayı mı, çift sayı mı olduğunu işlem yapmadan belirleyip işaretleyiniz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 59 Ders Kitabı Cevapları 3.resim

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 60 Ders Kitabı Cevapları

6. Aşağıda verilen toplama işlemlerini yapınız.
Cevap:

587 + 254 = 841
143 + 289 = 432
142 + 214 + 322 = 678
138 + 142 + 315 = 595


7. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
Cevap:

a. B
b. A
c. C


8. Boncuklar üzerindeki ritmik saymaları devam ettiriniz.
Cevap:

248 ⇒ 249 ⇒ 250 ⇒ 251 ⇒ 252 ⇒ 253 ⇒ 254 ⇒ 255 ⇒ 256 ⇒ 257

558 ⇒ 568 ⇒ 578 ⇒ 588 ⇒ 598 ⇒ 608 ⇒ 618 ⇒ 628 ⇒ 638 ⇒ 648

21 ⇒ 121 ⇒ 221 ⇒ 321 ⇒ 421 ⇒ 521 ⇒ 621 ⇒ 721 ⇒ 821 ⇒ 921

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

9. Aşağıdaki işlemleri yapınız. İşlemlerin sonuçlarını karşılaştırınız.
Cevap:

(219 + 248) + 195 = 662
219 + (248 + 195) = 662


10. İlk adımı 45 olan ve her adımda bir önceki adımdaki sayı 5 artan bir sayı örüntüsünün ilk 6 adımını oluşturunuz.
Cevap: 45 ⇒ 50 ⇒ 55 ⇒ 60 ⇒ 65 ⇒ 70


11. Aşağıdaki sayı örüntüsünü, örüntünün kuralına uygun olarak 3 adım genişletiniz.
Cevap: 50 ⇒ 46 ⇒ 42 ⇒ 38 ⇒ 34 ⇒ 30 ⇒ 26 ⇒ 22


12. Cevap: B) 42 


13. Cevap: C) XVIII


14. Aşağıdaki çıkarma işlemlerini yapınız.
Cevap:

480 – 150 = 330
640 – 234 = 406
196 – 154 = 42
326 – 145 = 181  


15. Aşağıdaki çıkarma işlemlerini, zihinden çıkarma işlemi yöntemlerini kullanarak yapınız. Kullandığınız yöntemi açıklayınız.
Cevap:

700 – 60 = 640 (100-60 = 40 ⇒ 700-100=600 ⇒ 600+40=640)
46 – 10 = 36 (40-10=30 ⇒ 30+6=36)
84 – 50 = 34 (80-50=30 ⇒ 30+4=34)


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 51-52-53-54-55. Sayfa Cevapları ADA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.