12 Ekim 2021, 10:52
Sena Yönetici

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Matematik Ders Ktiabı Sayfa 62-63-64 ve 65’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

UYARI!DİKKAT!
KİTAP RESMİ DOĞRU DEĞİLSE BU BAĞLANTIYA TIKLAYARAK DOĞRU KİTABA ULAŞIN!


3. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları 62-63-64-65. Sayfa Cevapları Toplama İşleminin Sonucunu Tahmin Etme 2. Kitap

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

BULMACA

1. Tarihte Romalıların kullandığı, günümüzde de yüzyıl adları vb. yerlerde kullanılan rakamların adı.
Cevap: Romen rakamı

2. On birimden, on parçadan oluşan.
Cevap: Onluk

3. Yüz birimden, yüz parçadan oluşan.
Cevap: Yüzlük

4. Aynı miktarda olan sayı ve nesneleri göstermek için kullanılan işaret.
Cevap: Eşittir

5. Sayıları birbirine ekleyip bulma işlemi.
Cevap: Toplama

6. Doğal sayılarda her bir basamakta bulunan rakamın aldığı değer.
Cevap: Basamak değeri

7. İki ve daha fazla olan sayıdan büyük olanı göstermek için kullanılan işaret.
Cevap: Büyüktür

8. Matematikte toplama işareti.
Cevap: Artı

9. İki ve daha fazla sayıdan küçük olanı göstermek için kullanılan işaret.
Cevap: Küçüktür

10. Bir sayıdan başka bir sayıyı eksiltme işlemi.
Cevap: Çıkarma
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları

SÖZCÜK AVI
Aşağıdaki anahtar sözcükleri yandaki bulmacada bulup üzerlerini boyayınız.
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları

1. BÖLÜM DOĞAL SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ

Aykut’un 500 TL’si vardır. Aykut ceket ve ayakkabı almak için mağazaya girer. Ceketin 256 TL, ayakkabının ise 212 TL olduğunu görür. Aykut parasının bu ürünleri
almak için yeterli olup olmadığını nasıl tahmin edebilir? Düşünelim.
Cevap: Sayıları en yakın onluğa yuvarlayıp toplayarak tahminde bulunabilir; 
256+212= 468 TL yapar ve parası yetmektedir

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları

Yapalım
Aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını tahmin edelim. Toplama işlemlerini
yaparak bulduğumuz işlem sonuçları ile tahminlerimizi karşılaştıralım.
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf
Forum Sınıf AramaaDers ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S
Forum Sınıf Copyright © 2018-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S