Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
1 Kasım 2019, 18:02
İrem İrem
Üye
Konu Sayısı: 167

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 66-67-68. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 3. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 66-67-68. sayfa cevapları 1. ÜNİTE DEĞERLENDİRME SORULARI

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 66 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere yukarıda verilen uygun sözcükleri yazınız.
Cevap:

1. Birler basamağında 1, 3, 5, 7, 9 rakamlarından biri bulunan doğal sayılara tek… doğal sayılar denir.

2. Birler basamağında 0, 2, 4, 6, 8 rakamlarından biri bulunan doğal sayılara …..çift…. doğal sayılar denir.

3. Üç basamaklı doğal sayıların en küçüğü 100…., en büyüğü …….999………. sayısıdır.

4. Rakamların bulunduğu basamağa göre aldığı değere basamak… değeri denir.

5. Doğal sayıları karşılaştırma ve sıralamada <, > ve = işaretleri kullanılır.


B. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

6 Aşağıdaki tabloda boş bırakılan bölümleri toplama işlemi yaparak tamamlayınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 66 Ders Kitabı Cevapları


7. 30 ile 50 arasında yer alan tek doğal sayıları yazınız.
Cevap:   31 – 33- 35 – 37 – 39 – 41 – 43 – 45 – 47 – 49 


8. 55 ile 75 arasında yer alan çift doğal sayıları yazınız.
Cevap:   56 – 58 – 60 – 62 – 64 – 66 – 68 – 70 – 72 – 74


9. 351’den başlayıp ileriye doğru yüzer ritmik sayma yaptığımızda 4. söylediğimiz sayı kaçtır?
Cevap: 351 – 451 – 551 – 651 – 751


10. Aşağıda verilen ritmik saymalarda üçgen, yuvarlak, dikdörtgen, kare sembolleri yerine hangi sayılar gelir?
Cevap:

19, 25, 31, 37 , 43, 49, 55
14, 21, 28, 35, 42, 49  , 56
10, 18, 26, 34 ,42, 50, 58
11, 20, 29, 38, 47, 56 ,65

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 67 Ders Kitabı Cevapları

11. 2, 8, 3 rakamları birer kez kullanılarak yazılabilecek üç basamaklı en küçük doğal sayı ve üç basamaklı en büyük doğal sayıyı yazınız.
Cevap: En küçük: 238  En büyük: 832


12. 3?8 sayısı üç basamaklı bir doğal sayıdır. Basamaklardaki sayıların basamak değerleri toplamı 348’dir. ? sayısının basamak değeri kaçtır?
Cevap:  ? = 4


13. Aşağıdaki tabloda boş bırakılan alanlara Romen rakamlarını ve okunuşlarını yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 67 Ders Kitabı Cevapları


14.Aşağıdaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yolundan ilerlersek hangi çıkışa ulaşırız?
Cevap:

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 67 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


15.Aşağıdaki tabloda boş bırakılan bölümleri tamamlayınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 67 Ders Kitabı Cevapları 3.resim


16.Aşağıdaki üç terimli toplama işlemlerini, parantez içinde olanlardan başlayarak yapınız.
Cevap:

(26 + 20) + 30 = 76
26 + (20 + 30) = 76
(26 + 30) + 20 = 76


17.Aşağıdaki sayıları büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
476, 816, 699, 418, 629

Cevap: Sıralama=> 816>699>629>476>418 

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 68 Ders Kitabı Cevapları

18.Aşağıda verilen örüntüye uygun modelleme çalışması yapınız.
Cevap:

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 68 Ders Kitabı Cevapları


19.Aşağıdaki kutuları, zihinden çıkarma yaparak doldurunuz.
Cevap:

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 68 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
Cevap:

20- )B
21-) A
22-) B
23-) C
24-) A


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (9 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,89)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor