Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
4 Kasım 2019, 18:21
İrem İrem
Üye
Konu Sayısı: 181

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 73-74-75. Sayfa Cevapları ADA Yayınları

2019-2020 3.Sınıf Matematik Ders Kitabı ADA Yayınları 73-74-75. sayfa cevapları 2. ÜNİTE:TOPLAMA İŞLEMİ İLE İLGİLİ PROBLEMLER

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 73 Ders Kitabı Cevapları

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına okulumuzdan 317 kişi, misafir olarak da 169 kişi katıldı. Ayrıca programda 55 kişi görev aldı. Programa kaç kişinin katıldığını bulmak için hangi işlemi yaparsınız?
Cevap: 317 + 169 + 55 = 541 kişi katılmıştır.

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 75 Ders Kitabı Cevapları

1.Aşağıda verilen problemleri defterinizde çözünüz.

Belediye işçileri birinci gün 417 metre kaldırım taşı döşediler. İşçiler ikinci gün, birinci günden 85 metre fazla kaldırım taşı döşediklerine göre iki günde toplam kaç metre kaldırım taşı döşenmiştir?
Cevap: 417 + ( 417 + 85 ) = 919


Bir kamyonet birinci gün 293 kg toprak taşıdı. İkinci gün, birinci günden 175 kg fazla toprak taşıyan bu kamyonet iki günde toplam kaç kilogram toprak taşıdı?
Cevap: 293 + ( 293 + 175 ) = 761


Bir kümeste 114 horoz, horozlardan 78 fazla tavuk, tavuklardan 121 fazla civciv bulunmaktadır. Bu kümeste toplam kaç hayvan vardır?
Cevap:

114 horoz, 192 tavuk, 313 civciv bulunmaktadır.
114 + ( 114 + 78 ) + ( 114 + 78 + 121 ) = 619 hayvan bulunmaktadır.


Bir okul kütüphanesinde 126 masal, 275 roman, 346 hikâye kitabı vardır. Buna göre bu okulun kütüphanesinde kaç kitap vardır?

Cevap: 126 + 275 + 346 = 747 kitap vardır.


2.Yandaki tabloda verilen verileri kullanarak çözümünde toplama işlemi yapılacak bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi defterinize yazıp çözünüz.
Cevap: 

Soru: Haftada beş gün simit satmaya çıkan Feyyaz tablodaki günlerdeki kadar simit satmıştır. Feyyaz bu hafta kaç simit satmıştır?
Çözüm: 243 + 102 + 169 + 113 + 157 = 784 simit satmıştır.

3. Sınıf Matematik Ders kitabı Ada Yayıncılık Sayfa 75 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 70-71-72. Sayfa Cevapları ADA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (9 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,78)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor