Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
27 Mayıs 2021, 18:36
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 312

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 90-91-92. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 90-91-92. Sayfa Cevapları Toplama ve Çıkarma Problemleri

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 90 Ders Kitabı Cevapları

Çalışalım

1. Melisa, biriktirdiği 210 lira ile alışverişe gidiyor. Aşağıdaki tabloya göre soruları cevaplayınız.

a) Pantolonun fiyatı ile gömleğin fiyatının farkı kaçtır?
Cevap: 72 – 64 = 8

b) Melisa her üründen birer tane alırsa kaç liraya ihtiyacı olur?
Cevap:
115 + 72 + 64 + 104 = 355 TL tutar.
355 – 210 = 145 TL ye ihtiyacı olur.

c) Melisa, bir çanta ve bir gömlek alırsa geriye kaç lirası kalır?
Cevap: 
115 + 72 = 187 TL
210 – 187 = 23 TL kalır.

d) Melisa’nın  alabileceği en pahalı ve en ucuz ürünün farkı kaç liradır?
Cevap: 115 – 64 = 51 TL 

2. Üç sayının toplamı 256’dır. Sayıların biri 123, diğeri 37 olduğuna göre 3. sayı kaçtır?
Cevap:
123 + 37 =160
256 – 160 = 96   3. sayı

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 91 Ders Kitabı Cevapları

3. Ayşe ve Hasan’ın toplam 125 lirası vardır. Hasan’ın 60 lirası olduğuna göre Ayşe’nin kaç lirası vardır?
Cevap: 125 – 60 = 65 TL si vardır.

4. Bir okuldaki spor kulübünde 86 kız öğrenci vardır. Bu kulüpteki erkek öğrencilerin sayısı, kız öğrencilerin sayısından 43 fazladır. Buna göre okulun spor kulübünde kaç öğrenci vardır?
Cevap: 
86 + 43 = 129 erkek öğrenci sayısı.
129 + 86 = 215 toplam öğrenci sayısı.

5. Erkan 32, Tuğba 25 yaşındadır. 10 yıl önce Erkan ve Tuğba’nın yaşları toplamı kaçtır?
Cevap:
32 – 10 = 22 Erkan’ın 10 yıl önceki yaşı.
25 – 10 = 15 Tuğba’nın 10 yıl önceki yaşı.
22 + 15 = 37

6. 1, 5, 6 rakamlarını birer kez kullanarak yazılabilecek en büyük ve en küçük üç basamaklı sayıların farkı kaçtır?
Cevap: 651 – 156 = 495

7. Ozan’ın 125 lirası vardı. Babası 45, annesi 63 lira verdi. Ozan 145 lira ile ayakkabı aldı. Geriye kaç lirası kalmıştır?
Cevap:
125 + 45 + 63 = 233 TL si vardır.
233 – 145 = 88 TL si kalmıştır.

3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 92 Ders Kitabı Cevapları

8. Bir çiftlikte 75 koyun, 63 keçi vardır. Çiftlikte ineklerin sayısı, koyun ve keçilerin sayısının farkı kadardır. Bu çiftlikte toplam kaç tane hayvan vardır?
Cevap:
75 – 63 = 12 inek vardır.
75 + 63 + 12 = 150 toplam hayvan sayısı.

9. 348 yolcusu olan metroya, birinci istasyonda 46 yolcu bindi. Metrodan 15 yolcu indi. İkinci istasyonda ise 63 yolcu bindi. Metroda kaç yolcu vardır?
Cevap:
46 – 15 = 31 yolcu bindi.
348 + 31 = 379 
379 + 63 = 442 yolcu vardır.

10. Aşağıda verilen çözümlerden yola çıkarak problemler kurunuz.
Cevap:
3. Sınıf Matematik  MEB Yayınları Sayfa 92 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.