Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
7 Ağustos 2021, 11:44
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 307

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 14-15-16-17. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 14-15-16-17. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022 konusunda sayfa 14-15-16 ve 17’de yer alan 1. Tema’ya ait Çoktan Seçmeli Soru ve Çalışmaların doğru cevaplarını bu sayfa üzerinde yayınladık. 3. sınıf öğrencilerimizin ihtiyacını karşılar nitelikte olan bu sayfadaki içeriği Yorumlamak için sitenin en aşağısında bulunan Yorumlar bölümünü kullanabilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak 14-15-16-17. Sayfa Cevapları 1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 14 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

1. Sorunun Cevabı: A) İnsanlar aynı durumlara aynı tepkileri verir.

2. Sorunun Cevabı: C) Hayvan sevgisi

3. Sorunun Cevabı: C) Afiş

4. Sorunun Cevabı: A) Tesadüf

5. Sorunun Cevabı: A) Şiir

6. Sorunun Cevabı: B) Hatıra

7. Sorunun Cevabı: A) Virgül işareti

8. Sorunun Cevabı: C) Akrabalık bildiren kelimeler büyük harfle başlar.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 15 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

1.TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

İlk dört çalışmayı yukarıdaki metne göre yapınız.

1. “Kuluçka, eşelenmek, kapsül, folluk” kelimelerinin anlamını sözlükten bularak bu kelimeleri ve anlamlarını sözlük sıralamasına göre aşağıya yazınız.
Cevap:

Eşelenmek: Belli bir yeri karıştırıp kazmak.

Folluk: Tavuğun yumurtlaması için hazırlanan yer.

Kapsül: Silindir şeklinde küçük kutu.

Kuluçka: Tavuğun, civciv çıkarmak üzere yumurtanın üzerine yatması.


2. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Sürpriz yumurtayı kendi yumurtası sanan tavuk, yumurtadan çıkan oyuncağa yavrusu gibi davranmıştır.

(D) Tavuk, kendi civcivleri olmadığı için yumurtadan çıkan robotu sahiplenmiştir.

(D) Neye emek verirsek o bizim için değer kazanır.

(Y) Metindeki olay bir çiftlikte geçmektedir.

(D) Tavuğun robotu yanından ayırmaması gerçekte yaşanılabilir bir durum değildir.

(Y) Hikâyenin baş kahramanı gözlemeci teyzedir.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 16 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

3. Aşağıdaki görselleri metnin akışına göre numaralandırınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 16 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

4. Metne ait “2. Baskı, İstanbul, Feridun Oral, Yapı Kredi Yayınları, Bir Lokmalık Masallar” bilgilerini, aşağıdaki “kaynakça” bölümünde, kitabınızın “kaynakça” bölümüne uygun olarak düzenleyiniz.
Cevap:

Kaynakça: Feridun Oral, Bir Lokmalık Masallar, Yapı Kredi Yayınları, 2. Baskı, İstanbul.


5. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere “anlayış, yardım etmek, saygı, ya da, sevgi, ama” ifadelerinden uygun olanları yazınız.
Cevap:

• İnsan olarak birçok hakka sahibiz ama çoğu kişi bu haklarını bilmiyor.

• Bu dünyada barış içinde yaşayabiliriz ya da savaşarak hem kendimize hem de dünyaya zarar verebiliriz.

• İnsanların birbirine saygı göstermesi o kadar mı zor?

• Okulda bir arkadaşım sıkıntı yaşadığında ona yardım etmek isterim.


6. Aşağıda bir dörtlüğün dizesi verilmiştir. “saygı, sevgi, anlaşmak, iyilik, mutluluk” kelimelerinden en az ikisini kullanarak dörtlüğü tamamlayınız ve dörtlüğe bir başlık yazınız.
Cevap: 

SAYGI

Birbirimizi anlamamız için
İlk önce dinlememiz gerekir.
Birbirimize saygı duydukça
Bu dünya daha güzel.


7. Aşağıdaki kelimelerden yanlış yazılmış olanı işaretleyiniz.
Cevap: A) Kiprik

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 17 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

8. Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını karşılarına yazınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 14-15-16-17. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlem işareti kullanılmalıdır? İşaretleyiniz.
Cevap: B) Çabuk oradan uzaklaş


10. Aşağıda verilen ifadelerdeki yazım yanlışlarını düzelterek cümleleri yeniden yazınız.
Cevap:

• Pelin ve Alper bu sabah Kayseriye gitti.
Cevap: Pelin ve Alper bu sabah Kayseri’ye gitti.

• Annem, sağlık bakanlığında çalışıyor.
Cevap: Annem, Sağlık Bakanlığında çalışıyor.

• Selin, kedisi ponçiyi bir barınaktan sahiplenmiş.
Cevap: Selin, kedisi Ponçi’yi bir barınaktan sahiplenmiş.

• Tolstoy’un erik çekirdeği adlı kitabını okuyorum.
Cevap: Tolstoy’un Erik Çekirdeği adlı kitabını okuyorum.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 14-15-16-17. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 51. Sayfa Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.