Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
21 Ağustos 2021, 0:44
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 371

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 29-30-31-32. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 29-30-31-32. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022 konusunda öğrencilerimize 3. Sınıfta görecekleri 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak Sayfa 29-30-31 ve 32’deki çalışmaların cevaplarını paylaştık. Bu çalışmaların içindeki eksik yada hatalı kısımları bizlere bildirebilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak 29-30-31-32. Sayfa Cevapları 2. Tema Çoktan Seçmeli Sorular – Tema Değerlendirme Çalışmaları

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 29 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

Aşağıda verilen sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi bir metnin ilk paragrafı olabilir?
Cevap: B) Şehit, vatanı için, kutsal bir amaç ve inanç uğruna canını veren kimsedir.


2. “konuşmacı, iyi, etkin, beden, kullanmalıdır, bir, dilini” kelimelerinden kurallı bir cümle oluşturduğunuzda “beden” kelimesi kaçıncı sırada yer alır?
Cevap: B) 4


3. “İstanbul’dan Kutay, Aykut ve dayım geldi.” cümlesinde kaç özel isim kullanılmıştır?
Cevap: A) 3


4. “Bu koku beni çocukluğumda yediğim üzümlerin kokusuna götürdü. Hiç unutmam, bir gün…” şeklinde başlayan bir metin, hangi türden alınmış olabilir?
Cevap: B) Anı


5. Yukarıdaki dörtlüğün ana duygusu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Vatan sevgisi


6. Aşağıdaki eş anlamlı kelime çiftlerinden hangisi yanlıştır?
Cevap:  A) Ülke – ulus


7. “Deniz, yaz tatilinde Rize’ye gitmeyi düşünüyor.” cümlesinde hangileri özel addır?
Cevap: C) Deniz, Rize


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
Cevap: B) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, yeni dönem çalışmaları 1 ekimde başladı.


9. Aşağıdaki sembollerden “korku ve şiddet” anlamına gelen hangisidir?
Cevap: A şıkkıdır.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 30 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

1. 23 Nisan 1920 tarihinde ne olmuştur? Bu tarih, Türk milleti için neden önemlidir?
Cevap: Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) 100 yıl önce önce kurulmuştur.


2. 15 Temmuz 2016 tarihinde ne olmuştur? Bu tarih Türk milleti için neden önemlidir?
Cevap:15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’ de askeri darbe girişimi olmuştur. Düşmanları yerle bir etmiş oluruz.


3. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen ifadelerden uygun olanları kullanarak doldurunuz.
Türk milleti, 23 Nisan 1920 tarihinde TBMM’nin kurulmasıyla DEMOKRASİYLE yönetilme isteğini açıkça ortaya koymuştur.
Türk milleti, demokrasiye olan inancını ve hiçbir güce boyun eğmeyeceğini, 15 TEMMUZ’ DA bir kere daha ispatlamıştır.
Bir milletin BİRLİK VE BERABERLİK ile aşamayacağı hiçbir sorun yoktur.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 31 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

4. 23 Nisan 1920 ve 15 Temmuz 2016 tarihlerinin ortak noktalarını ifade eden kelimeleri ve kelime gruplarını yuvarlak içine alınız.
Cevap:

DEMOKRASİ
TÜRK MİLLETİNİN GÜCÜ
TBMM
ÖZGÜRLÜK
MİLLÎ İRADE
VATAN
TÜRK BARAĞI


5. Görsellerden ve 4. çalışmada seçtiğiniz kelimelerden yararlanarak “demokrasi” mesajı içeren bir slogan yazınız.
Cevap: Gelecek özgürlük demek özgürlük demokrasi demektir.


6. Aşağıdaki cümleleri, verilen metne göre değerlendirip yanlarına “D” veya “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Metin, “Atatürk” konulu bir şiirden alınmıştır.
(D) Metin, Atatürk’le ilgili bir anıdan alınmıştır.
(D) Metinde Mustafa Kemal, zaferden zafere koşan büyük bir kahraman olarak yüceltilmiştir.


7. Yanda verilen alana, 6. çalışmadaki metinde anlatılan Mustafa Kemal’in bir resmini çiziniz.
Cevap: Bu etkinlik öğrenci tarafından yapılacaktır.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 32 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

8. 6. çalışmada verilen dizeleri kurallı cümlelerden oluşan bir paragraf şeklinde yeniden düzenleyiniz. Paragrafınızda cümleler arasında bağlantı kurmak için bağlaçlar kullanabilirsiniz.
Cevap:  Mustafa Kemal ATATÜRK dünyanın görmüş olduğu en güçlü, en zeki, en başarılı bir liderdir. Mustafa Kemal ATATÜRK gelmiş geçmiş tüm liderlere bedeldir.


9. Aşağıdaki cümleleri, altı çizili kelimelerin eş anlamlısını kullanarak yeniden yazınız.
Cevap:

Türk halkı esir yaşayamaz.
En büyük harbimiz Kurtuluş Savaşı’ dır.
Mustafa Kemal, büyük bir liderdir.

Medeni toplumlar silaha değil, kitaba sarılır.


10. Aşağıdaki noktalama işaretlerinin konuşma balonlarına, birer görevlerini onların ağzından yazınız. (Bu çalışmada TDK Yazım Kılavuzu’ndan yararlanabilirsiniz.)
Cevap:

Tırnak: Önemli eserleri belitrmek için kullanılırım.
İki nokta: Konuşmalardan önce kullanılırım.
Kesme işareti: Konuşmalardan önce kullanılırım.


3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 29-30-31-32. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 24-25-26-27-28. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.