Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
21 Ağustos 2021, 14:11
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 370

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 43-44-45-46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 43-44-45-46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022 konusunda 3. Sınıf öğrencilerimize Türkçe Çalışma Kitabı  Yardımcı Kaynak sayfa 43-44-45 ve 46’daki Tema Değerlendirme Sorularının cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı soruları bizlere bildirebilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak 43-44-45-46. Sayfa Cevapları 3.TEMA Çoktan Seçmeli Sorular – Tema Değerlendirme Soruları

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 43 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

Aşağıda verilen sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz

1. Metin hangi türün özelliklerini taşımaktadır?
Cevap: A) Fabl


2. Aşağıdakilerden hangisi bu metinden alınacak bir ders değildir?
Cevap: A) Duyduğumuz her güzel söze inanmalıyız.


3. Yukarıdaki görseller olay akışına göre dizildiğinde sıralama nasıl olur?
Cevap: A) 3 – 2 – 1


4. Aşağıdakilerden hangisi gerçekte karşılaşabileceğimiz bir durumdur?
Cevap: A) Karganın ağaçta olması


5. Bu metinde tırnak işareti hangi görevde kullanılmıştır?
Cevap: B) Tilkinin ve karganın konuşmalarını göstermek için


6. “Savaşı kazansanız bile insanlık adına çok şey kaybetmişsinizdir. “ cümlesinde hangi kelime zıt anlamlısıyla
birlikte kullanılmıştır?
Cevap: B) Kazanmak


7. Yukarıdaki verilen sözlerin adlandırması hangi seçenekte doğru yapılmıştır?
Cevap: A) 1. deyim, 2. atasözü, 3. slogan


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 44 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

1. Devenin özelliklerini ifade eden kelimeleri deve görselinin yanına, farenin özelliklerini ifade eden kelimeleri de fare görselinin yanına yazınız.
Cevap: 

Bir deve : Mantıklıdır, yardımseverdir.

Bir fare : Gurur ve kibirlidir. Korkaktır.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 45 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

2. Farenin kendini o kadar çok beğenmesinin nedeni nedir? Yazınız.
Cevap: Çünkü kendi özelliklerinin farkında değildir.


3. Hangi durumla karşılaşınca fare, kendine güvenini kaybetmiştir? Nedenleriyle yazınız.
Cevap: Bir nehirden karşıya geçmek zorunda kalınca güvenini kaybetmiştir. Çünkü akan sudan korkuyordur.


4. Aşağıdaki özlü sözlerden hangisi, bu metinden çıkarılabilecek bir fikir içermemektedir? İşaretleyiniz.
Cevap: B) Kibir ve inat, bir kişinin kendini önce mükemmel görmesini sonra da sonunu oluşturur. (Tolstoy)


5. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, ifadelerin sonundaki kelimelerden uygun olanı seçerek tamamlayınız.

Metin, kişileri hayvanlardan seçilen ve bir ders veren FABL türüne örnektir. (MASAL / FABL)

Metinde hayvanların konuşması HAYALİ bir durumdur. (HAYALÎ / GERÇEKÇİ)


6. Metinde geçen aşağıdaki deyimlerle anlamlarını eşleştiriniz.
Cevap:

Beti benzi atmak → Çok korkmak, endişelenmek.

Paçaları sıvamak → Bir işi yapmak için hazırlanmak

Yelkenleri (suya) indirmek → Kabul etmek, yumuşamak.

Taşı gediğine koymak → Tam yeri geldiğinde gerekli sözü söylemek


7. Bu metin için farenin ve devenin özelliklerinden yararlandığınız iki başlık yazınız.
Cevap:
Kibirli ve Mantıklı

Korkak ve Cesur


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 46 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

8. Aşağıdaki görselde ifade edilen deyim, harfleri eksik olarak verilmiştir. Bu deyimi bulup bir cümlede kullanınız.
Cevap:

  • Kendini dev aynasında görmek
  • O kadar kendini beğenirdi ki kendini dev aynasında görürdü.

9. Aşağıda verilen kelimeleri zıt anlamlılarıyla birlikte kullanarak örnekteki gibi birer cümle kurunuz.
Cevap:

İYİ x KÖTÜ
Cümle: İyi kötü anlaşıp gidiyoruz.


UZUN x KISA
Cümle: Uzun kısa demeden tüm ölçümleri yaptı.


AÇIK x KAPALI
Cümle: Açık kapalı tüm dükkanları gezdi.


İNCE x KALIN
Cümle: İnce kalın tüm kalemleri aldı.


DOST x DÜŞMAN
Cümle: Dostu düşmanı ayırt etmek lazım


10. “Metinlerde, konuşmalar konuşma çizgisiyle veya ………………………….. işaretiyle verilir.” cümlesinde boş bırakılan yere hangi noktalama işareti gelmelidir? İşaretleyiniz.
Cevap: C) Tırnak işareti

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 43-44-45-46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 39-40-41-42. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.