Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
21 Ağustos 2021, 14:16
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 370

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 47-48-49-50-51-52. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 47-48-49-50-51-52. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022 konusunda 3. Sınıfa giden öğrencilerimizin gördüğü 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kayna ksayfa 47-48-49-50-51 ve 52. sayfa cevaplarını bu sayfada paylaştık. Eksik olduğunu düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak 47-48-49-50-51-52. Sayfa Cevapları MİLLİ KÜLTÜR

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 48 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

1. METİN
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yandaki görsellerin kullanıldığı bir metnin konusu ne olabilir? Sebepleriyle açıklayınız.
Cevap: Türk gelenek ve göreneklerimiz ile ilgili olabilir. Türk kültür ve gelenekleri ile ilgili yazılmış olabilir.


 2. Millî kültür denildiğinde aklınıza gelenleri aşağıdaki yazma alanlarına yazınız.
Cevap: Giyim, yemekler, türküler, spor oyunları, gelenek ve görenekler ile ilgili her şey gelmektedir.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 49 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

Aşağıdaki şiiri vurgu, tonlama ve telaffuza dikkat ederek sesli okuyunuz. Daha sonra metinle ilgili çalışmaları yapınız.
Cevap: Bu etkinlik öğrenci tarafından yapılacaktır.


1.ÇALIŞMA: Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını sözlükten bulup belirtilen yerlere yazınız. Daha sonra bu kelimeleri birer cümlede kullanınız.
Cevap:

Bozkır: Otsu bitkiler ile seyrek bodur ağaçlardan oluşan, sıcak ve ılıman iklimlerde geniş alanları kaplayan doğal bölgedir.

Cümlem: Bozkırda ağaçlar çok kısaydı.


Pınar: Yerden fışkıran kaynak su.

Cümlem: Pınardan akan su soğuktu.


2. ÇALIŞMA: Aşağıdaki soruları “Türkiye” adlı metne göre cevaplayınız.

Şairin Türkiye’ye özlem duyduğunu hangi dizelerden anlıyoruz? Yazınız.
Cevap:

Türkiye sonsuz mu sonsuz
İçimdeki özlem kadar.
Türkiye bir uzak pınar
Her gece uykuma akar.


Şaire göre Türkiye hangi özelliklere sahiptir? Size göre Türkiye’nin özellikleri nelerdir? Aşağıdaki cümleleri tamamlayınız.
Cevap:
Şaire göre Türkiye SICAK BİR ÜLKE, DAĞI DAĞ, DENİZİ DAĞ BİR ÜLKE özelliklere sahiptir.
Bana göre Türkiye HEM DOĞA HEM TARİH HEM DE İNSANLIK BAKIMINDAN ÇOK GÜZEL özelliklere sahiptir.


Şiirin ana duygusu nedir? Yazınız.
Cevap: Türkiye Sevgisi


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 50 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

3. ÇALIŞMA: Aşağıdaki görselde verilen çocuklar, “Türkiye” şiiri ile ilgili bildiklerini anlatmaktadır. Çocukların şiirle ilgili söylediklerinden doğru olanları belirleyerek aşağıya yazınız.
Cevap:Bu şiirde şair ülkesine karşı olan sevgisini anlatmaktadır. Şiirde Türkiye’nin özelliklerini anlatmaktadır.


4. ÇALIŞMA: Şiirde aşağıdaki sözcüklerden hangisinin karşıt (zıt) anlamlısı yoktur? İşaretleyiniz.
Cevap: B) Kuru


5. ÇALIŞMA: Aşağıdaki yönergeleri sırasıyla uygulayınız.
Cevap: Bu etkinlik öğrenci tarafından yapılacaktır.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 51 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

6. ÇALIŞMA: Aşağıdaki görsellerin hangi açıklamaya ait olduğunu verilen harfleri kullanarak belirtiniz.

(A) AFİŞ: Bir şeyi duyurmak veya tanıtmak için hazırlanan, kalabalığın görebileceği yere asılmış, genellikle duvar ilanı, ası.

(B) HARİTA: Coğrafya, tarih, dil, nüfus vb. konularla ilgili yeryüzünün veya bir parçasının, belli bir orana göre küçültülerek düzlem üzerine çizilen taslağı.

(C) BROŞÜR: Tanıtım amaçlı kitapçık (az sayfalı küçük kitap).


7. ÇALIŞMA
Âdem, kendisini ziyaret edecek olan arkadaşına ev adresini bir e-posta göndererek bildiriyor. Ancak adreste bazı yazım yanlışları yapıyor. Aşağıdaki e-posta alanına, yazılması gerekenleri ve Âdem’in adresini doğru bir şekilde yazınız.
Cevap: Ergazi Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi , Başak sokak, Dostlar Sitesi , 3. Blok 8. Daire  Batıkent / BURSA


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 52 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

8. ÇALIŞMA
A) Yandaki krokiyi inceleyiniz. Krokide boş bırakılan noktalı yerleri, 7. çalışmada verilen ev adresine uygun
olarak doldurunuz.
Cevap: Bu etkinlik öğrenci tarafından yapılacaktır.


B) Aşağıda, Âdem’in evinin krokisiyle ilgili bilgiler verilmiştir. Bu bilgilerden doğru olanlara “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

(D) Oturduğu site, iki sokak arasındadır.

(D) Sitede 6 blok bulunmaktadır.

(D) Sitelerinin bahçesinde bir kreş vardır.

(Y) Okul, park, cami ve Dostlar Sitesi, caddenin aynı tarafındadır.

(D) Okul, AVM ve Dostlar Sitesi caddenin aynı tarafındadır.


1. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Ülkemizin hangi bölgesinde yaşıyorsunuz?
Cevap: Ben Akdeniz Bölgesinde yaşıyorum.


Hangi ilde, ilçede veya köyde yaşıyorsunuz?
Cevap: Adana’ nın Yüreğir ilçesinde yaşıyorum.


Yaşadığınız yerde veya sizin ailenizde en çok hangi yemek ve tatlılar tüketiliyor? (Aile büyüklerinizden yardım alabilirsiniz.)
Cevap: Adana kebap, Şırdan vb. sakatatlar tüketiliyor.


2. Metnin görsellerine göz gezdirerek okuyacağınız metnin konusunu tahmin ediniz. Metni okuduktan sonra tahmininizi kontrol ediniz.
Cevap:

Metnin konusuna yönelik tahminim: Geleneksel tatlımız olan aşure hakkında olabileceğini düşünüyorum.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 47-48-49-50-51-52. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 43-44-45-46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.