Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
22 Ağustos 2021, 15:06
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 370

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 73-74-75-76. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 73-74-75-76. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022 konusunda 3. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak 73-74-75 ve 76. sayfa cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak 73-74-75-76. Sayfa Cevapları Çoktan Seçmeli Sorular – Değerlendirme Çalışmaları

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 73 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

Aşağıda verilen sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. “Daha sonra tilki ile keçi arkadaş olmuşlar. İki arkadaş kuyunun yanından geçerken su içmek istemişler.
Susuzluklarını gidermek için…” cümleleri bir metnin hangi bölümünden alınmış olabilir?
Cevap: B) Düğüm


2. Aşağıdakilerden hangisi bir mektupta bulunmaz?
Cevap: C) Başlık


3. Stres kelimesinin anlamı dikkate alındığında, aşağıdaki kelimelerden hangisi bu kelimeye Türkçe karşılık olarak kullanılabilir?
Cevap: B) Gerilim


4. Aşağıdakilerden hangisi günümüzde ortaya çıkan yeni bir iletişim yoludur?
Cevap: B) e-posta


5. “İyi bir dinleyici …………………….” cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelemez?
Cevap: A) Karşısındakini dinlerken vereceği cevabı düşünmelidir.


6. Aşağıdaki karikatürün vermek istediği mesaj nedir?
Cevap: B) Teknoloji, insanların hayatını ele geçirmiştir.


7. “Dedem, ‘Biz havadisleri bir gün sonra gazeteden okuyorduk. Olaylardan şimdiki gibi tez haberdar olamıyorduk.’
dedi.” cümlesinde altı çizili kelimelerin yerine kullanılabilecek kelimeler hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: B) Haber – süratli


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışı yapılmıştır?
Cevap: B) Eve geldi mi onunla sohbet edeceğim?


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 74 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

1. Bu metnin başlığı sizce ne olmalıdır? Metnin üst kısmında belirtilen yere yazınız.
Cevap: İletişimin Önemi


2. İnsanoğlu geçmişte hangi yollarla iletişim kuruyordu? Yazınız.
Cevap: İnsanoğlu geçmişte güvercinle, postacılarla, telgraf, fax…


3. İletişim araçlarındaki hızlı gelişme neye paralel olarak yaşanmaktadır? İşaretleyiniz.
A) Teknolojiye


4. Metinde sözü edilen ve sizin kullanmadığınız iletişim araçları nelerdir? Adlarını yandaki görselde verilen noktalı yerlere yazınız.
Cevap: İlk başlarda beden dili, jest ve mimiklerle, daha sonra duvarlara resim çizerek iletişim kuruluyordu. Ben resim çizerek iletişim kurmuyorum.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 75 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

5. Yukarıdaki görselleri verilen iletişim araçlarını harfleri kullanarak adlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

(C) Telgraf
(A) Radyo
(B) Telefon


6. Alfabemizdeki her harf için bir sembol belirleyiniz. Daha sonra, bu sembolleri kullanarak adınızı soyadınızı aşağıya yazınız.
Cevap: Bu etkinlik öğrenci tarafında yapılacaktır.


7. Arkadaşlarınızla iletişim kurmak için hangi yolu tercih edersiniz? Nedenlerini açıklayınız.
Cevap: A) Telefon
Çünkü en gelişmiş iletişim aracı telefondur.


8. Aşağıdaki sorularla yanıtlarını eşleştiriniz. Yanıtların başındaki harfi soruların sonundaki yay ayraçların içine yazınız. (Sorulardan biri eşleşmeyecektir.)

1. Dinleme nedir? (C)
2. Öğrenme nasıl gerçekleşir? (A)
3. Konuşmacıyı dinlerken neler yapmalıyız? (-)
4. Dinleme sırasında dikkatimizi nasıl canlı tutarız? (B)


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 76 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

9. Aşağıdaki atasözlerini Ceren, Deniz, Ege ve Anıl karışık olarak söylemişlerdir. Verilen ipuçlarını kullanarak hangi atasözünü kimin söylediğini bulunuz.
Cevap:

“Bugünün işini yarına bırakma.” → (Ege)

“Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır.” → (Ceren)

“Mum dibine ışık vermez.”→ (Anıl)

“Ağaç yaşken eğilir.” → (Deniz)

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 73-74-75-76. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 69-70-71-72. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.