Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
22 Ağustos 2021, 15:23
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 370

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 90-91-92-93. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 90-91-92-93. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022 konusunda 3. sınıfta eğitim görecek öğrencilerimiz için hazırladığımız 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak 6. TEMA’daki Çoktan Seçmeli Değerlendirme Sorularının bulunduğu sayfa 90-91-92 ve 93’ün cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümündne bildirebilirsiniz.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Yardımcı Kaynak 90-91-92-93. Sayfa Cevapları Çoktan Seçmeli ve Değerlendirme Soruları

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 90 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

Aşağıda verilen sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
Cevap:

1. C
2. A
3. A
4. A
5. A
6. C
7. A
8. C


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 91 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

1. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başındaki yay ayraçlara “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Matematik alanında Nobel Ödülü yoktur.
(Y) Metin, öyküleyici bir metindir.
(Y) “Field Madalyası”nı kazanan çok sayıda kadın matematikçi vardır.
(D) Maryam Mirzakhani, “Field Madalyası” sahibi tek kadın matematikçidir.
(D) Metin, bir düzyazı örneğidir.


2. Aşağıdaki sorulardan hangilerinin yanıtı metinde vardır? İşaretleyiniz.
Cevap:
(-) Nobel ödülleri hangi dallarda verilir?
(X) Field Madalyası kaç yıldır verilmektedir?
(X) Field Madalyası’nı kaç kadın kazanmıştır?
(X) Kadın Matematikçiler Günü ne zaman kutlanıyor?


3. Maryam Mirzakhani’ye soru sorma şansınız olsaydı ne sorardınız? İki soru hazırlayarak aşağıya yazınız.
Cevap:

  • Başarılı olmasını neye borçlu olduğunu sorardım.
  • İkinci olarak çalışmalarındaki motivasyon kaynağını sorardım.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 92 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

4. Aşağıda verilen kelime dizilerinden cümle özelliği taşıyanların başındaki kutucuğa “C” yazınız. Bu cümlelerin sonuna uygun noktalama işareti koyunuz.
Cevap:

(C) Teknolojinin olumsuz yönleri de var mı
(C) Bir de uzaya yolculuk yaparmışız


5. Aşağıdaki metni okuyunuz. Metnin anlatımında akışı bozan cümlenin başında ki yay ayracın içine “X” işareti koyunuz.
Cevap: (X) İnsanlar en eski zamanlardan bu yana gökyüzünü merak etmiştir.


6. Aşağıdaki yazma alanlarına, görsellerde anlatılanlara ve altta verilen noktalama işaretlerine uygun cümleler yazınız.
Cevap:

Canımı acıttın!
Sinemaya benimle gelecek misin ?
Hayret ! Beni aramazdı.
Seninle gelebilir miyim ?


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 93 Çalışma Kitabı Cevapları Yardımcı Kaynak

7. Evinizde kullanılan basit bir teknolojik araç belirleyiniz. Bu aracı kullanan bir aile bireyinize aşağıdaki soruları sorunuz. Daha sonra, edindiğiniz bilgilerden yararlanarak bir A4 kâğıdı üzerinde, aracın nasıl çalıştığını aşama aşama anlatan bir kullanma kılavuzu oluşturunuz Kullanma kılavuzunuzda basit şekil ve sembollere de yer veriniz.
Cevap: Bu etkinlik öğrenci tarafından yapılacaktır.


8. Aşağıdaki metinde yabancı dillerden dilimize geçen kelimeler yer almaktadır. Bu kelimelerin Türkçelerini kullanarak metni yeniden yazınız.
Cevap: Hafta sonu babamla elektronik eşyaların satıldığı bir mağazaya gittik. Mağazada oyun çubukları, çeşit çeşit bilgisayarlar, uzaktan bağlanabilir fareler ve daha neler neler vardı. Teknolojinin bu kadar hızlı gelişmesi gerçekten de çok şaşırtıcı değil mi?

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 90-91-92-93. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 85-86-87-88-89. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Yardımcı Kaynak başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.