Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
17 Eylül 2019, 23:30
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1112

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2019-2020 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21. sayfa cevapları  Arkadaş

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

2019-2020 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 10 Ders Kitabı Cevapları


HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Metnin başlığı ve görselleri size neler çağırıştırıyor?
Cevap: Metnin başlığı ve görselleri sınıftaki arkadaşlar arasında geçen bir olayı çağırıştırıyor. 

2. Arkadaşlar arasında yardımlaşmak niçin önemlidir?
Cevap: Arkadaşlar arasında yardımlaşmak, maddi ve manevi olarak çok önemlidir. Aramızdaki merhamet, sevgi, saygı ve daha bir çok duygunun pekişmesine yol açar.

2019-2020 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 14 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik: Haydi arkadaş denince aklımıza gelenleri yazalım.

  • Dost
  • Yoldaş
  • Kardeş
  • Sırdaş
  • İyilik


2. Etkinlik: Şimdi de yukarıdaki etkinlikte bulduğumuz kelimeleri içeren cümleler kuralım.

  • Dost: İyi gün değil, kötü gün dostu bulmalıyız.
  • Yoldaş: Yanımızdaki yoldaşı çok iyi seçmeliyiz.
  • Kardeş: Bir arkadaş, kardeşten öte olabilir.
  • Sırdaş: Arkadaşlarımız yeri geldiğinde en yakın sırdaşımızdır.
  • İyilik: İyilik en yakın arkadaşımızdan gelir.

2019-2020 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 15 Ders Kitabı Cevapları

3. Etkinlik: Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Sınıfa yeni gelen öğrenci kimdi?
Cevap: Sınıfa yeni gelen öğrencinin adı Zerrin’dir.

2. Zerrin niçin çekingen, içine kapanık ve sessiz bir kızdı?
Cevap: Zerrin küçükken çocuk felci geçirmiş ve sağ bacağı engelli olduğu için içine kapanık ve sessiz bir kızdır.

3. Öğretmen, Zerrin sınıfa gitmeden önce öğrencilere neler söyledi?
Cevap: Öğretmen, Zerrin sınıfa girmeden önce ona engelli olmanın utanılacak bir şey olmadığını sezdirmek ve ona destek olmalarını söylemiştir.

4. Zerrin, öğretmenin sorduğu problemi nerede çözdü?
Cevap: Zerrin, öğretmenin sorusunu tahtaya yürüyerek çıkıp çözdü.

5. Zerrin, soruyu çözünce öğrenciler nasıl bir tepki verdiler?
Cevap: Zerrin, soruyu çözünce sınıftaki herkes aynı anda Zerrin’i alkışlamaya başladı.

6. Zerrin’de ne zaman büyük değişiklikler oldu?
Cevap: Arkadaşları onu alkışladıktan sonra Zerrin’de büyük değişiklikler olmuştu.

2019-2020 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 16 Ders Kitabı Cevapları

4. Etkinlik: Metnin hikâye haritasını tamamlayalım.
Cevap:

ARKADAŞ

Metinde Geçen Kişiler: Öğretmen, Zerrin, sınıftaki öğrenciler.
Olay: Engelli olan Zerrin’in sınıf arkadaşları ve öğretmeni tarafından oynayıp eğlenmesini sağlayıp engelli olmasının utanılacak bir şey olmadığını hissettirmesi.
Yer: Sınıf ve okul bahçesi


5. Etkinlik: Zerrin gibi bir arkadaşın olsaydı ona neler söylemek isterdin? Haydi duygu ve düşüncelerimizi noktalı yerlere yazalım.
Cevap: Zerrin gibi bir arkadaşım olsaydı ona engelli olmanın utanılacak bir şey olmadığını, bu durumun herkesin başına gelebileceğini söylerdim.

2019-2020 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 17 Ders Kitabı Cevapları

Arkadaşlar, sizce engelli insanlar engellerini aşabilirler mi? Bu konuda nasıl yardımcı olabiliriz?
Cevap: Engelli insanlar engellerini aşabilirler. Bunun için çevresinden destek görmesi ve azimli olmaları gerekir.


6. Etkinlik: Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin yerine, verilen kelimelerden eş anlamlılarını seçelim. Kelimelerin yerine eş anlamlılarını getirerek cümleleri tekrar yazalım.

1. Ona engelli olmanın utanılacak bir şey olmadığını sezdirelim.
Ona engelli olmanın utanılacak bir şey olmadığını hissetirelim.

2. Yüzünde tatlı bir gülümseme vardı.
Suratında tatlı bir gülümseme vardı.

2019-2020 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları

7. Etkinlik: Aşağıdaki cümleleri resimlerdeki çocuklardan hangisi söylemiştir? Cümlelerle resimleri eşleştirelim.
Cevap:

2019-2020 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları

2019-2020 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 20 Ders Kitabı Cevapları

9. Etkinlik: Arkadaş adlı bir hikaye okuduk. Hikaye gerçek ya da tasarlanmış olayları anlatan yazı türüdür. Haydi Arkadaş metni ile aşağıdaki metni karşılaştıralım.
Cevap:


Arkadaş: Paragraf halinde uzun bir şekilde yazılmış, bir düzeni yoktur.
Arkadaş Sevgisi: Bu metinde ise yazı şiir halinde yazılmıştır. Son kelimeleri bir düzen içinde yazılmıştır.

2019-2020 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 21 Ders Kitabı Cevapları

10. Etkinlik: Engelli insanların hayatıyla ilgili bir hikaye yazalım. Hikayemizde aşağıda verilen kelimeleri de kullanalım.

2019-2020 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 21 Ders Kitabı Cevapları

 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları 2019-2020 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (9 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,22)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Lütfen konuyu geliştirecek bir mesaj yazınız

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor