Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
4 Mart 2021, 18:28
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 283

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 107-108-109-110-111-112-113-114-115. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 107-108-109-110-111-112-113-114-115. sayfa cevapları Yıldızla Isınmış

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 108 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

Nasrettin Hoca hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Nasrettin Hoca komik, mizahi bir anlayışa saip bir insandır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 112 Ders Kitabı Cevapları

1.Ekinlik: Metinde geçen aşağıdaki sözcükleri anlamları ile eşleştirelim.
Cevap:

(3) Ortasında bir fitil bulunan, genellikle silindir biçimindeki aydınlatma aracı
(1) Yemekli eğlence, şölen
(2) Yerleşim yerlerinin dışında kalan boş ve geniş yer

(4) Güneşin doğuşundan az önce beliren aydınlık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 113 Ders Kitabı Cevapları

2.Etkinlik: Aşağıdaki soruları okuduğumuz metinden hareketle cevaplayalım.

1. Arkadaşları Hoca’yı neden bahse zorlamışlar?
Cevap: Arkadaşları hocayı ziyafet vermesi için bhase zorlamışlardır.

2. Bahse göre Nasrettin Hoca ne yaparsa bahsi kaybedecek?
Cevap: Kırda bir gece kalacak eğer üşürse veya eve dönerse bahsi kaybedecek.

3. Arkadaşlarına göre Hoca nasıl ısındı?
Cevap: Yıldızlarla ısınmış.

4. Hoca eve gelen komşularını nerede ağırladı?
Cevap: Hoca eve gelen komşularını misafir odasındsa ağırladı.

5. Komşular yemek için neden sabırsızlandılar?
Cevap: Çünkü komşular çok acıkmışlardı.

6. Hoca kuzuyu neyle kızartıyordu?
Cevap: Hoca kuzuyu mum ile kızartıyor.

7. Metinde Hoca, dostlarına nasıl bir ders veriyor?
Cevap: insanları aldatan kişiler kendilerini aldatırlar.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları

3.Ekinlik: Arkadaşlar, metinde neler olmuştu? Haydi olayları oluş sırasına göre anlatalım.
Cevap: Hocaya arkadaşları oyun oynar. Eğer Hoca gece boyunca kırda üşümeden durabilirse komşuları ona ziyafet çekeceklerdir. Hoca kabul eder. Gece boyu dışarda kalır. Eve dönerken komşuları Hoca’nın yıldızlarla ısındığını söyler. Hoca ziyafe için hazırlık yapar. Hoca kuzuyu mum ile pişirmeye çalışır. Komşuları bu şekilde pişmeyeceğini söylerler. hoca da yıldızlarla ısınılıyorsa kuzu da mum ile pişer der.


4.Ekinlik: Metinle ilgili üç soru yazıp arkadaşlarımıza soralım.
Cevap:

Hoca gece boyu nerede kaldı?
Komşuları ona ne dedi?
Ziyafeti kim veriyor?



5.Ekinlik: Metinde, Nasrettin Hoca’nın karşılaştığı sorunlar neydi? Hoca bunlara nasıl çözümler buldu? Sen olsan nasıl çözümler bulurdun?
Cevap:
Metindeki sorunlar: Arkadaşlarının hocayı kandırmaya çalışması
Nasrettin Hoca’nın Çözümleri: Hoca arkadaşların aders vermek için onlar gibi yaptı.
Benim Çözümlerim: Komşukarın da yıldızlarla ısınmasını isterdim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 115 Ders Kitabı Cevapları

Metnin görsellerini inceleyelim. Bu görsellerin metne uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Niçin?
Cevap: Evet düşünüyorum. Metindeki görseller, metinle alakalıdır.



Haydi, bildiğimiz Nasrettin Hoca fıkralarını anlatalım. 
Cevap:

Nasrettin Hoca FIkrası


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 100-101-102-103-104-105-106-107. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.