Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
28 Mart 2021, 21:49
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 453

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 108-109-110-111-112-113-114-115. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 108-109-110-111-112-113-114-115. sayfa cevapları Yıldızla Isınmış

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 108 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

Nasrettin Hoca hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Nasreddin Hoca hem güldüren hem de düşündüren halktan bir fıkra kahramanıdır. Aynı zamana bilge bir adamdır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 112 Ders Kitabı Cevapları

1.ETKİNLİK: Metinde geçen aşağıdaki sözcükleri anlamları ile eşleştirelim.
Cevap: 

Ortasında bir fitil bulunan, genellikle silindir biçimindeki aydınlatma aracı (3: MUM)
Yemekli eğlence, şölen (1: ZİYAFET)
Yerleşim yerlerinin dışında kalan boş ve geniş yer (2: KIR)
Güneşin doğuşundan az önce beliren aydınlık (4: ŞAFAK)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 113 Ders Kitabı Cevapları

2.ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları okuduğumuz metinden hareketle cevaplayalım.

1. Arkadaşları Hoca’yı neden bahse zorlamışlar?
Cevap: Hoca’ nın ziyafet vermesine zorlayarak yemeklerini ucuza getirmeye çalışmışlardır.


2. Bahse göre Nasrettin Hoca ne yaparsa bahsi kaybedecek?
Cevap: Kırda bir gece kalmaya çalışacak eğer kalamazsa bahsi kaybedecek.


3. Arkadaşlarına göre Hoca nasıl ısındı?
Cevap: Arkadaşlarına göre Hoca yıldızlarla ısınmış.


4. Hoca eve gelen komşularını nerede ağırladı?
Cevap: Hoca eve gelen arkadaşlarını misafir odasında ağırladı.


5. Komşular yemek için neden sabırsızlandılar?
Cevap: Çok aç oldukları için misafirler sabırsızlandılar.


6. Hoca kuzuyu neyle kızartıyordu?
Cevap: Hoca, kuzuyu mum ile kızartıyordu.


7. Metinde Hoca, dostlarına nasıl bir ders veriyor?
Cevap: Yıldızlar ısıtabiliyor ise mum ile kuzu kızartılabilir. Birisini kandırmaya çalışan aslında kendisini kandırmış olur.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları

3.ETKİNLİK: Arkadaşlar, metinde neler olmuştu? Haydi olayları oluş sırasına göre anlatalım.
Cevap: Hoca’nın arkadaşları Hoca’yı oyuna getirip bedava yemek yemek için plan yaparlar. Hoca’nın evine gidip bir gece kırda kalmasını isterler. Eğer orada bir gece kalabilirse arkadaşları ona yemek ısmarlayacak ama orada kalamazsa Hoca onlara yemek ısmarlayacak.

Hoca rahatça orada kalıp kazandım diye düşünüp eve döner. Arkadaşlarına kazandığını söylediğinde ise ona yıldızlar seni ısıtmış  bu sayılmaz diyerek yemek pişirmelerini istemiştir.

Hoca kuzuyu alır ve arkadaşlarını çağırır. Mum ateşinde kuzuyu pişirmeye çalışır. Arkadaşları hazır olmadı mı diye sorunca mumda pişirdiğini söyler. Mumda hiç kuzu pişirilir mi diye sorunca yıldızların ısıtmasına inanıyorsunuz da mumun kuzuyu pişirmesine inanmıyorsunuz diyerek onlara ders veriyor.


4.ETKİNLİK: Metinle ilgili üç soru yazıp arkadaşlarımıza soralı9m.
Cevap:

1) Hoca’yı neden kandırmak istemişlerdir?
2) Hoca neden mumda kuzuyu pişirmeye çalışmıştır?
3) Hoca iddiayı kazanmış mıdır?


5.ETKİNLİK: Metinde, Nasrettin Hoca’nın karşılaştığı sorunlar neydi? Hoca bunlara nasıl çözümler buldu? Sen olsan nasıl çözümler bulurdun?
Cevap:

-Hocanın karşılaştığı sorun: Arkadaşları onu kandırıp yemek yaptırmaya çalışmaları.

-Hocanın çözümü: Mum ile kuzuyu pişirmeye çalışarak onlara güzel bir ders vermiştir.

-Ben olsaydım bunu sırayla yapalım ve bu gece de kırda kalmamı söyleyen arkadaşın kalmasını, kalabilirse onlara iki katı yemek pişireceğimi söylerdim. 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 115 Ders Kitabı Cevapları

Metnin görsellerini inceleyelim. Bu görsellerin metne uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Niçin?
Cevap: Metindeki görseller olayları hafızamda canlandırmamı kolaylaştırdı. Metindeki olayları görsellemişlerdir.


Haydi, bildiğimiz Nasrettin Hoca fıkralarını anlatalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 115 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 107-108-109-110-111-112-113-114-115. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.