Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
17 Şubat 2020, 18:29
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 134-135-136-137-138-139-140. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2019-2020 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 134-135-136-137-138-139-140. sayfa cevapları Büyüyünce Ne Olsam?

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 134 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

1. Meslek denince ne anlıyorsunuz?
Cevap: İnsanların para kazanmak, gelişmek ve geliştirmek için yaptıkları iş olarak anlıyorum.

2. Bildiğiniz meslekler hangileridir?
Cevap: Mühendis, doktor, hemşire, psikolog, itfaiyeci, polis, avukat, hakim, öğretmen.

3. Hangi meslekleri beğeniyorsunuz? Niçin?
Cevap: Mühendisleri beğeniyorum. Çünkü kullandığımız bir çok malzemenin mucidi ve geliştirilmesi bir mühendise aittir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 137 Ders Kitabı Cevapları

1.ETKİNLİK: Konuşma balonlarındaki ifadeleri kim söylemiştir? Görsellerle eşleştirelim.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 137 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 138 Ders Kitabı Cevapları

2.ETKİNLİK: Metinde geçen mesleklerden on iki tanesini yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 138 Ders Kitabı Cevapları


3.ETKİNLİK: Okuduğumuz metnin konusunu yazalım.
Cevap: Okuduğumuz metnin konusu mesleklerdir.


4.ETKİNLİK: Metinle ilgili üç soru hazırlayarak arkadaşlarımıza soralım. Arkadaşlarımızın verdiği cevapları yazalım.
Cevap:

1. Bu mesleklerden hangileri hoşuna gitti?
2. Öğrendiğin meslekleri sayabilir misin?

3. Metni okumadan önce ve sonra arasında meslekler hakkındaki düşüncelerin değişti mi?

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 139 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 139 Ders Kitabı Cevapları
5.ETKİNLİK: Grafikte, bir sınıftaki öğrencilerin, seçtikleri mesleklere göre sayıları verilmiştir. Aşağıdaki soruları bu grafiğe göre cevaplayın.

1. Kaç kişi doktor olmak istiyor?
Cevap: 5 kişi doktor olmak istiyor.

2. En çok tercih edilen meslek hangisidir?
Cevap: Polis

3. En az tercih edilen meslek hangisidir?
Cevap: Ressam

4. Sınıf mevcudu kaçtır?
Cevap: 24’tür.

5. Hangi meslekler eşit sayıda tercih edilmiş?
Cevap: Öğretmen ve doktor eşit sayıda seçilmiştir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 140 Ders Kitabı Cevapları

6.ETKİNLİK: Şimdi de cümlelerde boş bırakılan yerleri istenen yönergeler doğrultusunda dolduralım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 140 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 126-127-128-129-130-131-132-133. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.