Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 9:31 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 188-189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 188-189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Uzaya İlk Yolculuk Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190-191-192-193-194 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 188-189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 188-189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları Uzaya İlk Yolculuk

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Uzay denince aklınıza neler geliyor?
Cevap: Uzay denince aklıma gezegenler, uydular, yıldızlar ve galaksilerin olduğu sonsuz bir boşluk geliyor.

2. Uzaya gitmek ister miydiniz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Uzaya gitmek isterdim çünkü, uzaydaki yaşamı merak ediyorum, yıldızları, gezegenleri uzaydan seyretmenin nasıl bir duygu olduğunu merak ediyorum.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

astronot: Uzayda geçici süreliğine görev yapan kişiye denir.
roket: Arkasından ateş çıkan çok hızlı bir şekilde ilerleyen araca denir.
paraşüt: Yüksekten atladığımız zaman yere yavaş inmemizi sağlayan bez parçası.


2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Uzaya ilk defa hangi tarihte gidilmiştir?
Cevap: Uzaya ilk kez 1963 yılında gidilmiştir.

2) Uzaya giden ilk insanın adı nedir?
Cevap: Uzaya ilk giden insanın adı Yuri Gagarin’dir.

3) Uzaya giden ilk araç hangi özelliklere sahipti?
Cevap: Çok gürültülü ve binmek için bir uzay rampasına ihtiyaç duyulan gelişmiş özelliklere sahipti.

4) Uzaya giden ilk insanın Dünya’ya dönüşü nasıl gerçekleşmiştir?
Cevap: Uzay aracından kendini fırlatıp paraşütünü açarak Dünya’ya dönmüştür.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

İzlediğiniz uzay konulu filmlerde neler dikkatinizi çekmiştir?
Cevap: Filmlerde yer alan uzay araçları ve oyuncuların girdiği roller çok dikkatimi çekmiştir.


4. ETKİNLİK

Zıt anlamlıları verilen kelimelerle birer cümle yazınız.

  • eski: Bilgisayar eski model olunca yavaşlamaya başladı.
  • yeni: Yeni dizüstü bilgisayar satın aldık.
  • acemi: Acemi şoför kırmızı ışıkta arabaya çarptı.
  • usta: Sanayideki usta arabayı ertesi günü teslim edecek.
  • doğru: Yazılıda 17 tane doğru cevap vermişim.
  • yanlış: Hayattaki yanlışlardan ders çıkarmalıyım.
  • sağ: Arabalar sağ şeritten ilerliyordu.
  • sol: Bazı insanlar yazı yazarken sol elini kullanırlar.
  • basit: Basit bir görevi başaramadı.
  • zor: Bu zor işin üstesinden hakkıyla geldi.
  • aşağı: Yüksekten aşağı bakınca başı döndü.
  • yukarı: Roket yükselmeye başlayınca herkes yukarı bakmaya başladı.
  • karanlık: Gece karanlığında lambalar iş yaptı.
  • aydınlık: Aydınlık bir ortamda ışık yakmak israftır.
  • ağır: Ağır bir torbayı ikinci kata kadar taşıdı.
  • hafif: Hafif olmasına rağmen güçlü bir adamdı.
  • : Karnımın içinde bir ağrı var.
  • dış: Arka bahçedeki dış kapıdan acil durumlarda çıkış yapılır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulmacadaki boşluklara yazınız.

3.-Sınıf-Türkçe-MEB-Yayınları-Sayfa-192-Ders-Kitabı-Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Verilen boşlukları uygun noktalama işaretleriyle doldurunuz.

Nasrettin Hoca (,) bir gece sokakta geziyor (-)
muş. Bekçiler (:)
(-) Bu saatte sokakta ne arıyorsun (?)
Hoca (:)
(-) Uykum kaçtı da onu arıyorum (.)


7. ETKİNLİK

Görseller olayların oluş sırasına göre verilmiştir. Bu görsellere uygun bir hikâye yazınız.

Pelin bir gün uyandığı zaman babasının camdan dışarı baktığını görmüş ve babasının yanına gitmiş. Pelin ve babası dışarıda kar yağdığını görmüş. Ardından çitlerin üzerinde tir tir titreyen bir kuş görmüşler. Pelin babasına kuş evi yapmak istediğini söylemiş ve babasından yardım istemiş. Babası bu fikrini beğenerek işe koyulmuşlar. Babası zor işleri yapmış pelinse evi boyamış. Ev bittikten sonra bahçelerine evi dikmişler ve kuşlar eve girerek ısınmışlar.

SON.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

“Uzaya Yolculuk” konulu, özenli ve okunaklı bir yazı yazınız.

Selin ve Melek, konuşurken uzaya yolculuk etmenin nasıl bir duygu olabileceğini düşündüler. Bu fikri Selin ve Melek çok beğendiler ve hayal kurmaya başladılar. Selin ve Melek hayallerinde uzaya birlikte yolculuk yaptıklarını ve uzayda havada süzüldüklerini hayal ettiler ve sonra Selin ve Melek astronot olmaya karar verdiler.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.