Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
22 Şubat 2021, 12:56
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 261

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 203-204-205-206-207-208-209. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 203-204-205-206-207-208-209. sayfa cevapları Yeşil İlkbahar

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 203  Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. “İlkbahar” mevsimi size neleri çağrıştırıyor?
Cevap: Kuşlar, çiçekler.

2. Doğada vakit geçirmeyi sever misiniz? En son ne zaman doğada vakit geçirdiniz? Anlatınız.
Cevap: Severim. Ailecek pikniğe gitmiştik. Kardeşimle oyunlar oynamıştık ve çok eğlenmiştik.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 205  Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Aşağıdaki resimlerde elma ağacında meydana gelen değişimleri inceleyelim. Resimlerin altına ilgili mevsimin adını yazalım.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 205  Ders Kitabı Cevapları

2. ETKİNLİK

a. Aşağıda “gül” kelimesinin farklı anlamlarıyla ilgili resimler verilmiştir. Kelimenin farklı anlamlarıyla cümleler kurup resimlerin altına yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 205  Ders Kitabı Cevapları (1)

b. Haydi, biz de “dal” kelimesinin farklı anlamlarıyla ilgili resimler yapıp cümleler yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 205  Ders Kitabı Cevapları (2)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 206  Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK:

Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarının geçtiği dizeleri karşılarına yazalım.
Cevap:

Sıcak: Soğuk gitti, kar gitti.

Islak: Kuru rüzgarlar gitti.

Giden: Gelen yeşil ilkbahar.

Kapanan: Gül gül olup açılan.

Alçalır: Dal dal göğe yükselir.

4. ETKİNLİK: Metnin görsellerini inceleyelim. Görseller metnin anlaşılmasına katkı sağlıyor mu? Yorumlayalım.
Cevap: Katkı sağlıyor. Görsellerde oynayan çocukların olması metne renk katmıştır. Ağaçlar, kuşlar, çiçekler ilkbaharın gelişini bize en iyi şekilde anlatmıştır.
5. ETKİNLİK: Okuduğumuz şiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım.
Cevap:

Konusu: İlkbahar.

Ana duygusu: İlkbaharın gelişine olan mutluluk, sevinç.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 207  Ders Kitabı Cevapları

Arkadaşlar, hep aynı mevsimi yaşasaydık hayatımız bundan nasıl etkilenirdi? Örneklerle açıklayalım.
Cevap: Eğer hep aynı mevsimi yaşasaydık; yediğimiz yiyecekler, giydiğimiz giyecekler de hep aynı olurdu. İnsanlar bir müddetten sonra sıkılmaya başlardı. Örneğin hep yaz mevsimi yaşasaydık etraf çok sıcak olurdu ve su kaynakları tükenebilirdi. Bazı canlılar ölebilirdi. Bu yüzden her mevsimin ayrı güzelliği vardır. 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 208  Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları tabloya göre cevaplayalım.

1. Sıcaklık farkının en çok olduğu gün hangisidir?
Cevap: 12 Nisan Cuma

2. Sıcaklığın en az olduğu gün hangisidir?
Cevap: 8 Nisan Pazartesi

3. Sıcaklığın en fazla olduğu gün hangisidir?
Cevap: 12 Nisan Cuma

4. Ailenizle birlikte hangi gün parka gitmek isterdiniz? Niçin?
Cevap: 12 Nisan Cuma gitmek isterdim. Çünkü hava diğerlerine göre daha sıcaktır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 209  Ders Kitabı Cevapları

9. ETKİNLİK: İlkbahar ile ilgili bir şiir yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 209  Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 192-193-194-195-196-197-198-199-200-201-202. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.