Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
24 Mart 2020, 12:31
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 261

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 210-211-212-213-214-215-216. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 210-211-212-213-214-215-216. sayfa cevapları Uzayda Yaşam

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 210 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Uzaya gitmeyi hayal ettiniz mi? Uzayda ne yapmak isterdiniz?
Cevap: Evet hayal ettim. Diğer gezegenleri üzerinde yürümek isterdim.

2. Sizce uzayda yaşamak eğlenceli midir? Niçin?
Cevap: Eğlenceli olabilir. Çünkü normal günümüzden daha farklı bir gün geçirmek eminim ki daha zevklidir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 213 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 213 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları

2. ETKİNLİK: Okuduğumuz metnin konusunu yazalım.
Cevap: Uzay adamlarının uzaydaki yaşamları.

3. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları okuduğumuz metne göre cevaplayalım.

1. Astronotlar niçin uzaya gitmektedir?
Cevap: Gök cisimlerini incelemek için ve onlara ulaşmak için uzaya giderler.

2. Astronotlar uzaya gitmek için nasıl hazırlanıyorlar?
Cevap: Eğitim alıyorlar. 

3. Astronotlar uzayda ne kadar kalırlar?
Cevap: Birkaç gün ya da birkaç hafta kalırlar.

4. Astronotlar uyumak için neden kendilerini bir yere bağlamak zorundadırlar?
Cevap: Uyurken bir yerlere çarpmamak için kendilerini bağlarlar.

5. Astronotların yiyecekleri nasıldır?
Cevap: Önceden hazırlanan yemekleri orada ısıtırlar ve sonra tüketirler.

6. Astronotlar dinlenmek için neler yaparlar?
Cevap: Kitap okurlar, film seyrederler ve çeşitli oyunlar oynarlar.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 216 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK: Aşağıda, giriş bölümü verilen hikâyeyi tamamlayalım. Hikâyemize uygun bir başlık koymayı unutmayalım.
Cevap:

Uzayda Bir Gün

Ben bir uzay adamıyım. Bugün uzaydaki ilk günüm. Uzay aracının içi biraz sıcak.

Bu yüzden uzay aracının sıcaklık derecesini düşürdüm. Bu gün çok çalıştığımız için arkadaşımla dinlenme kararı aldık. Sıkılmamak için de film seyretmeyi teklif ettim. Arkadaşımda kabul etti. Birlikte elimizde bulunan filmlerden birini açtık ve izlemeye başladık.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Hem suda hem karada yaşayabilen hayvanlan araştırınız. Mümkünse sınıfa su kaplumbağası getiriniz.
Cevap: 

  1. Timsah
  2. Penguen
  3. Su kaplumbağası

2. Su kaplumbağaların yaşamıyla ilgili bir araştırma yapınız.
Cevap: Su kaplumbağaları hem karada hem suda yaşayabilmektedir. En çok bilinen kırmızı yanaklı su kaplumbağası, singapur kaplumbağası olarak da bilinmektedirler. Birçok yerde akvaryumda evcil olarak yaşasalar da vahşi türleri bulunmaktır. 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 203-204-205-206-207-208-209. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.