Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
24 Mart 2020, 12:33
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 261

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-229-230-231-232-233-234-235-236. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 228-229-230-231-232-233-234-235-236. sayfa cevapları Atatürk’ün Hayatı

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 228 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ile ilgili neler biliyorsunuz?
Cevap: 1881’de Selanik’te doğmuştur. Annesi Zübeyde Hanım, Babası Ali Rıza Bey’dir. Milli mücadeleyi başlatmıştır ve ülkemizi diğer silah arkadaşlarıyla kurtarmıştır.

2. Atatürk’ün fotoğraflarını nerelerde görüyorsunuz?
Cevap: Sınıfta, devlet dairelerinde görüyorum.

3. Atatürk’ü üç kelimeyle ifade etmeniz istenseydi bu kelimeler neler olurdu? Niçin?
Cevap: Lider, kararlı ve inkılapçı. Çünkü Kurtuluş Savaşında liderlik etmiş, kararlı yapısıyla hiç pes etmemiş, sabretmiş ve hep yeniliklere açık olmuştur.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Atatürk’ün adını duyduğunda aklına neler geliyor? Noktalı yerlere yaz.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

2. ETKİNLİK: Resimdeki kişilerin adlarını ve Atatürk’e yakınlık derecesini yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları (1)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 233 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Cümlelerdeki altı çizili kelimelerin eş anlamlılarını yay ayraç içine yazalım.
Cevap: 

• Yıl, bin sekiz yüz seksen birdi.
(sene)

• Matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa, ona Kemal adını verdi.
(isim)

• O her zaman ulusunun özgürlüğü için çalıştı.
(millet)

• Başkomutanlığını yaptığı bu savaş, zaferle sonuçlandı.
(galibiyet)

4. ETKİNLİK: Atatürk’ün gittiği okulların adlarını noktalı yerlere yazalım.
Cevap:

  • Selanik Askeri Ortaokulu
  • Manastır Askeri Lisesi
  • İstanbul Harp Okulu

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 234 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Atatürk, nasıl bir komutandı?
Cevap:  Başarılı, ulusunun özgürlüğü için çalışan bir komutandı.

2. Atatürk’ün babasının adı nedir?
Cevap: Ali Rıza Bay’dir.

3. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı niçin başlattı?
Cevap: Yurdumuza düşmanlar girdiği için başlattı.

4. Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı kimdir?
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk.

5. Ülkemizin yönetim şekli nedir?
Cevap: Cumhuriyet

6. Türkiye Cumhuriyeti’ni kim kurdu?
Cevap: Mustafa Kemal Atatürk.

7. Atatürk nerede öldü?
Cevap: Dolmabahçe Sarayı’nda öldü.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 235 Ders Kitabı Cevapları

Arkadaşlar, köyde yaşayıp okula gitmeseydi veya sınava girip askeri okulu kazanamasaydı Atatürk’ün hayatı nasıl gelişirdi?
Cevap: Köye gitseydi hayatına bir çiftçi olarak devam edecekti. Ülkemizi kurtarmada öncülük edemeyebilirdi. Askeri okulu kazanamasaydı başka bir eğitim görecek ve başka alanlara yönelecekti.

6. ETKİNLİK: Aşağıdaki metinde yay ayraçlar ile belirtilen yerlere uygun noktalama işaretlerini yazalım.
Cevap: 

Matematik öğretmeni, Mustafa (  ) ya Kemal adını vermiştir ( . )
Cumhuriyet, Atatürk (  ) ün önderliğinde kurulmuştur ( . )
Atatürk, çalışkan ( , ) başarılı ve ileri görüşlü bir liderdi ( . )

7. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerde büyük harflerin yazımı ile ilgili yanlışlıklar yapılmış. Yanlış yazılmış kelimelerin altını çizelim. Cümleleri doğru bir şekilde yazalım.
Cevap: 

  • Atatürk, 19 Mayıs 1919’da (bin dokuz yüz on dokuz) samsun’a çıktı.

Cevap: Atatürk, 19 Mayıs 1919’da (bin dokuz yüz on dokuz) Samsun’a çıktı.

  • 23 Nisan 1920’de (bin dokuz yüz yirmi) türkiye büyük millet meclisi açılmıştır.

Cevap: 23 Nisan 1920’de (bin dokuz yüz yirmi)Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK: Haydi, Atatürk’ün çocukluk anılarından birini aşağıdaki noktalı yerlere yaz.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 221 Ders Kitabı Cevapları

9. ETKİNLİK: Arkadaşlar, Atatürk’le ilgili bir akrostiş çalışması yapalım mı? Ne dersiniz? Sonra da etrafını süsleyelim.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Gazetelerden, dergilerden veya İnternet ortamından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ile ilgili şiir, düzyazı ve görsel materyaller getiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları (1)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları (2)

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 224-225. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.