Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
25 Temmuz 2020, 11:40
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 206

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 237-238-239-240-241-242. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2019-2020 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 237-238-239-240-241-242. sayfa cevapları Gülümsedi Kırmızı

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 237 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” hakkında neler öğrendiniz?
Cevap: Milletin geleceğinin çocuklar olduğunu düşünen Atatürk, bu günü onlara armağan etmiştir. Her yıl ülkemizde çeşitli etkinlikler yapılarak kutlanır. 

2. Bu kutlamalarda siz de herhangi bir görev aldınız mı? Neler yaptınız? Anlatınız.
Cevap: Evet aldım. 23 Nisan günü okulda şiir okuma görevi bana verilmişti.  

3. Bu yılki kutlamalar için sınıfınızda ve okulunuzda ne gibi hazırlıklar yapılıyor?
Cevap: Kendi sınıfımızı arkadaşlarımla süslüyoruz. Ayriyeten okul da süsleniyor. Bazı arkadaşlarım halk oyunlarına çalışıyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 240 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Aşağıdaki resimlerde anlatılan bayramların adlarını yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 240 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 241 Ders Kitabı Cevapları

2. ETKİNLİK: Şiirin bulunduğu sayfadaki görselleri inceleyelim. Aşağıdaki soruları cevaplayalım. 

1. Resimdeki çocuklar hangi renk kıyafetler giymiş? Sizce bunun sebebi nedir?
Cevap: Çoğunlukla kırmızı ve beyaz renkte kıyafetler giyinmişler. Bunun sebebi ise bayrağı simgelemesi.

2. Siz olsanız şiir için ne tür resimler çizerdiniz? 
Cevap: Ben daha çok çocuğun olduğu resimler çizerdim.


3. ETKİNLİK: Aşağıdaki yönergelerde istenenleri, “Gülümse Kırmızı” şiirine göre yazalım.

1. Şiirin ilk dizesini yazınız.
Cevap: Çocuklarla geldi bahar

2. Şiirin son dizesindeki kelimelerden harf sayısı fazla olanı yazınız.
Cevap: Kalplerindeki

3. Şiirinin başlığını yazınız.
Cevap: Gülümsedi Kırmızı


4. ETKİNLİK: Şiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım.

Şiirin konusu: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Şiirin ana duygusu: Dünya’da çocuklarla beraber sevgi, mutluluk ve barış olması gerekmektedir. 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 242 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK: Şiire farklı bir başlık yazalım.
Cevap: Geldi Çocuk Bayramı


6. ETKİNLİK: Metindeki hangi olaylar ve durumlar hayal ürünüdür?
Cevap: Gün karanfil gibi koktu, beyazı da aldı yanına bayrak oldu, gülümsedi kırmızı, dağlar neşelendi, taşlar dile geldi gibi durumlar hayal ürünüdür.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Çanakkale Savaşı hakkında araştırma yapınız.
Cevap: Osmanlı Devleti bu savaşta bütün millet olarak, canını dişine takarak savaşmıştır. İtilaf devletlerine karşı daha zayıf olmalarına rağmen Osmanlı Devleti bu savaşı kazanmıştır.


2. Çanakkale ile ilgili şiirler bulup sınıfa getiriniz.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 242 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-229-230-231-232-233-234-235-236. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.