Cevap Yaz
22 Eylül 2022, 10:05 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 249-250-251-252-253. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 249-250-251-252-253. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İzcilik Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249-250-251-252-253 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 249-250-251-252-253. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 249-250-251-252-253. Sayfa Cevapları İzcilik

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İzciler neler yapar?
Cevap: İzciler iyi insanlar olarak yetişmiş ve dünya barışını temsil eden bir gruptur.

2. Hangi sosyal etkinliklerle uğraşıyorsunuz?
Cevap: Okuldaki etkinliklere katılıyorum, sinemaya gidiyorum.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 250 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

ada: Dört tarafı denizlerle çevrili ada parçası.
kamp: Ormanda geçici olarak yatmak için kurulan bez parçasıyla oluşturulmuş mini ev.
üniforma: Farklı meslek, oyun, tören gibi durumlarda giyilen özel kıyafetin tümüne verilen isim.


2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) İzcilik nedir?
Cevap: Herkese açık, eğitimsel, üniformalı, uluslararası bir gençlik çalışmasıdır. İzcilik kısaca “İYİ İNSAN İYİ VATANDAŞ” yetiştirmekt

2) İzcilik çocuk ve gençlere neler kazandırır?
Cevap: Çocuk ve gençlerin karakterini, davranış ve yeteneklerini geliştirir.

3) İzcilik çalışmaları neye dayanır?
Cevap: Hoşgörü, sevgi ve saygıya dayanır.

4) İzci olabilmek için ne yapmamız gerekir?
Cevap: İzci olabilmek için izci kulübüne müracaat etmemiz gerekir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 251 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Spor yapmanın çocuklara ve gençlere ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Spor yapmak gençlerin gelişimi için önemlidir. Bunun yanında insanların sosyalleşmesini sağlar.


4. ETKİNLİK

Haritada ülkemizin tarihi ve turistik yerlerinden örnekler gösterilmiştir. Haritayı inceleyerek soruları cevaplayınız.

a) Haritada gördüğünüz yerlerden hangisine gitmek istersiniz? Niçin?
Cevap: Nevşehir’deki Peribacaları’na gitmek isterdim. Peribacaları’nın güzel görünümü canlı olarak sıcak hava balonlarından izlemek isterdim.

b) Bildiğiniz tarihÎ ve turistik bir yeri harita üzerinde işaretleyiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 252 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Kelimelerin eş anlamlılarını karşılarına yazınız.

  1. biçim: Şekil
  2. yerküre: Dünya
  3. his: Duygu
  4. mekan: Yer
  5. sema: Gökyüzü
  6. eder: Değer
  7. siyah: Kara
  8. derya: Deniz
  9. valide: Anne
  10. ana kara: Kıta

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Kelimelerin zıt anlamlılarını tablodan bulup boyayınız.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 253 Ders Kitabı Cevapları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.