Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
7 Ağustos 2020, 17:53
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 198

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 264-265-266-267-268-269. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2019-2020 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 264-265-266-267-268-269. sayfa cevapları İletişim

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 264 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yakın zamanda duyduğunuz en önemli haber nedir?
Cevap: İzmir’de gerçekleşen şiddetli deprem.

2. Bu haberi nasıl öğrendiniz?
Cevap: Televizyondan öğrendim.

3. Uzaktaki insanlarla nasıl haberleşiyorsunuz?
Cevap: İnternet ve telefonla haberleşiyorum.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 266 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: “İletişim” kelimesinin çağrıştırdığı kelimeleri yazalım.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 266 Ders Kitabı Cevapları

2. ETKİNLİK: Aşağıdaki resimlerde anlatılanları altına yazalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 266 Ders Kitabı Cevapları (1)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 267 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: İletişim araçlarıyla ilgili kavram haritasını tamamlayalım.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 267 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları okuduğumuz şiire göre cevaplayalım.

1. Şiir neden bahsediyor?
Cevap: İletişimin gerekliliğinden bahsediyor.

2. Şiirde kaç kıta var?
Cevap: 4 kıta var.

3. Şiirde kaç dize vardır?
Cevap: 16 dize var.

4. Şiirin en çok hangi kıtasından hoşlandın? Noktalı yerlere yaz.
Cevap: Üçüncü kıtadan hoşlandım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 268 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK: Görsellerdeki iletişim araçlarının adlarını altlarına yazalım.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 268 Ders Kitabı Cevapları

6. ETKİNLİK: Şiir ile ilgili iki soru hazırlayarak arkadaşlarımıza soralım.
Cevap:

  1. Kimlerle iletişim kurulmalı?
  2. Nelerle iletişim kurulabilir?

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK: Aylin ve Merve arasında geçen telefon görüşmesini tamamlayalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevapları

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Uçmayı sağlayan çeşitli araçların görsellerini getiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 269 Ders Kitabı Cevapları (1)

 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 260-261. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.