Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
1 Eylül 2020, 18:29
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 206

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 270-271-272-273-274-275. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2019-2020 3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı 270-271-272-273-274-275. sayfa cevapları Robot Kol

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 270 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bir robotunuz olsa neler yapmasını isterdiniz?
Cevap: Her konuda bana yardım etmesini isterdim.

2. Robotlar insanların hayatında ne gibi kolaylıklar sağlıyor?
Cevap: Yapamadıkları ya da yardım istedikleri şeylerde insanlara kolaylık sağlayabiliyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 272 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: Metnin görsellerini inceleyelim. Metnin konusunu tahmin edelim.
Cevap: Robot bir kolun nasıl yapıldığı ve ne işe yaradığı.

2. ETKİNLİK: Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 272 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Mühendisler robot kolu kontrol etmek için ne yaptılar?
Cevap: Saç kılından ince 96 elektron kullandılar.

2. Elektrotlar beynin hangi bölümünde bağlanabiliyor?
Cevap: Beynin istemli hareketlerinden sorumlu olan bölüme bağlanabiliyor.

3. Robot kolun büyüklüğü ne kadardır?
Cevap: Yaklaşık çocuk kolu büyüklüğünde.

4. Robot kol, hangi alanda önemli bir gelişmedir?
Cevap: Takma organ alanında önemli bir gelişmedir.

5. Robot kolun elektrotları kaç ay dayanabiliyor?
Cevap: Altı ay dayanıyor.

4. ETKİNLİK: Metne farklı bir başlık yazalım.
Cevap: Takma Organ

5. ETKİNLİK: Sizce robot kola başka hangi özellikler eklenebilir?
Cevap: Daha ağır şeyleri kaldırabilmek için bir özellik eklenebilir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 274 Ders Kitabı Cevapları

6. ETKİNLİK: Evimizde kullandığımız teknolojik aletlerin adlarını yazalım.
Cevap:Televizyon, bilgisayar, bulaşık ve çamaşır makinesi, ütü.

7. ETKİNLİK: Metinde yer alan, önemli gördüğün bilgileri aşağıya not eder misin?
Cevap: Robot kolu kontrol etmek için 96 tane elektron var. Takma organ alanında önemli bir gelişme fakat sadece 6 ay dayanabiliyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 275 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK: Arkadaşlar, ben bir robot hayal ediyorum. Şimdi size robotumu tanıtacağım.
Cevap: 

Robotumun Adı: Robo

Robotumun Özellikleri: Her konuda yardımcı olabilecek bir robot. Çocuklar onunla birlikte oyun oynayabilir, çocuklara derslerinde yardımcı olabilir. Çok ağır olan bir şeyi zorluk çekmeden kaldırabilir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 264-265-266-267-268-269. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.