Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
18 Haziran 2019, 9:51
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1349

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 61-65-66-67-68. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

2019-2020 3. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 61-65-66-67-68. sayfa cevapları Merve’nin Günlüğü

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

3. Sınıf Türkçe SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK

2. Çevrenizdeki canlılar için neler yapabilirsiniz?
Cevap: Çevremizdeki canlılar için yaz aylarında onlar için evlerimizin önüne bir kap su bırakabiliriz. Kış aylarında ise onlar için mahalleye bir kaç tane yatabilecekleri sıcak kartondan bir ev yapabiliriz.

3. Sınıf Türkçe SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik: a. Aşağıda görselleri ve açıklamaları verilen kelimeleri bulup noktalı yerlere yazınız.

3. Sınıf Türkçe SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 65 Ders Kitabı Cevapları


2. Etkinlik Aşağıda ok içinde verilen kelimelerle anlamları aynı olan kelimeleri bulup kelimelerin altlarını çiziniz.

vazife => Görevimizi
ufak => küçük
mutluluk => sevinçle
hatıra => anılarını

3. Sınıf Türkçe SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 66 Ders Kitabı Cevapları

3. Etkinlik

• Metin kaç paragraftan oluşmuştur? Belirleyiniz ve yazınız.
Cevap: Metin 6 paragraftan oluşmuştur.


4. Etkinlik

• Metnin ana fikri nedir? Tartışarak bulunuz ve yazınız..
Cevap: Çevremizde bulunan hayvanlara duymamız gereken şefkat ve merhamet


5. Etkinlik: Aşağıdaki verilen görsel, metnin hangi bölümünü anlatmaktadır? Yazınız.
Cevap: Merve’nin kuşlara yem bıraktıktan sonraki bölüme ait bir resimdir.


6. Etkinlik: Merve ve annesinin yerinde siz olsaydınız yavru kuş için ne yapardınız? Söyleyiniz.
Cevap: Yavru kuşu yuvasına koymak için yardım isterdim. Eğer yardım bulamazsam itfaiyeyi arardım.

3. Sınıf Türkçe SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 67 Ders Kitabı Cevapları

7. Etkinlik: Aşağıda verilen görseli inceleyiniz. Görseli beğendiniz mi? Söyleyiniz.
Cevap: Evet beğendim. Komik ve şaka dolu bir görsel.


8. Etkinlik: a. Aşağıda verilen haberin konusu nedir? Söyleyiniz
Cevap: Haberin konusu Hatay-Erzin’de ilkokul öğrencilerinin sokak hayvanları için yaptığı güzel bir hareketi konu alıyor.


b. Siz sokak hayvanları için neler yapmak istersiniz? Anlatınız.
Cevap: Bende sokak hayvanları için kış aylarında barınak yapmak isterdim.

3. Sınıf Türkçe SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 68 Ders Kitabı Cevapları

9. Etkinlik: a. Aile büyüklerinizden biriyle bir park gezisi (…)
Cevap: Annem babam ve kardeşlerimle ilçemizde yeni açılan bir Millet Park’ına gittik. Millet parkı çok geniş bir alana sahipti. Bir sürü yeşil alan ve ağaç vardı. İnsanların oturması için banklar, çocukların oynaması için oyun aletleri vardı. Çok güzel bir gezi yaptık.


b. Günlük yazmak eğlenceli miydi? Siz de günlük tutmak ister misiniz? Niçin?
Cevap: Günlük yazmak eğlenceli çünkü o gün yaşadığın güzel anlardan sonra onları hatırlayıp tekrar yazarak sanki o güzel anları bir daha yaşıyormuşuz gibi oluyor.


10. Etkinlik Aşağıda verilen cümleyi tamamlayınız.

• Bu metinden hayvanlara yardım ederek ne kadar güzel bir hareket sergileyeceğimizi öğrendim.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 70-75-76-77. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.