Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
5 Kasım 2019, 15:35
İsmail Can İsmail Can
Üye
Konu Sayısı: 31

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 53-54-55. Sayfa Cevapları İlke Yayıncılık

2019-2020 4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 50-51-52-53-54-55. sayfa cevapları Kur-an’ı Kerim

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı İlke Yayıncılık Sayfa 53 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki şemada noktalı yerleri doldurunuz.
Cevap:
İlk Suresi: Fâtiha
Son Suresi: Nâs
Cüz sayısı: 30
En uzun suresi: Bakara
En kısa suresi: Kevser
Sure sayısı: 114

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı İlke Yayıncılık Sayfa 54 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıda verilen bilgiler doğrultusunda bulmacayı çözünüz.

1. Allah’ın (c.c.) buyruklarını insanlara ulaştırmak için insanlar arasından seçip görevlendirdiği kişi.
Cevap: Peygamber

2. Kur’an-ı Kerim’in yirmişer sayfadan oluşan her bir bölümüne verilen ad.
Cevap: Cüz

3. Sureleri oluşturan Kur’an cümlelerine verilen ad.
Cevap: Ayet

4. Günde beş vakit yerine getirilmesi dinimizce emredilen İslam’ın temel şartlarından biri.
Cevap: Namaz

5. Ölüm vakti gelenlerin canını almakla görevli melek.
Cevap: Azrail

6. Yüce Allah (c.c.) tarafından nurdan yaratılmış ve gözle görülmeyen varlıklar.
Cevap: Melek

7. İslam inancına göre öldükten sonra başlayacak olan ebedî hayat.
Cevap: Ahiret

8. Allah’ın (c.c.) bütün peygamberlere bildirdiği dinin ortak adı.
Cevap: İslam

9. Allah’ın (c.c.) emir ve yasaklarını peygamberlere ileten melek.
Cevap: Cebrail

10. Kur’an-ı Kerim’in ayetlerden oluşan her bir bölümü.
Cevap: Sure


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 69-70-71. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (7 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,71)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor