Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
31 Ağustos 2019, 15:39
İsmail Can İsmail Can
Üye
Konu Sayısı: 31

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 56-57-58. Sayfa Cevapları İlke Yayıncılık

2019-2020 4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 56-57-58. sayfa cevapları Ünite Değerlendirme Soruları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı İlke Yayıncılık Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını bulup işaretleyiniz

1. İslam dininin inanç esasları arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
Cevap: B

2. Aşağıdakilerden hangisi ilk insan ve ilk peygamberdir?
Cevap: C

3. Aşağıda seçeneklerde ahiretle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D

4. Hangi seçenekte Kur’an-ı Kerim’in en kısa ve en uzun sureleri birlikte verilmiştir?
Cevap: C

5. Kur’an-ı Kerim’de ayetlerden meydana gelen ve belli konuları işleyen bölümlere ne ad verilir?
Cevap: B

B. Aşağıdaki eşleştirmeleri yapınız.

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı İlke Yayıncılık Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı İlke Yayıncılık Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

C. Noktalı yerlere, aşağıda verilen sözcüklerden uygun olanını yazarak cümleleri tamamlayınız.

1. Allah’ın (c.c.) buyruklarını insanlara ulaştırmak ve açıklamak için insanlar arasından seçip görevlendirdiği kişidir.
Cevap:
Peygamber

2. İlahi emir, öğütlerin ve ahlaki ilkelerin yer aldığı kitaplara denir.
Cevap: İlahi kitap

3. Kur’an-ı Kerim’de ………. cüz ve ……..  sure vardır.
Cevap: 30 cüz , 114 sure

4. Hz. Muhammed’e (s.a.v.) gönderilen son ilahi kitaptır.
Cevap: Kur-an’ı Kerim

5. Yüce Allah (c.c.) tarafından nurdan yaratılmış ve gözle görülmeyen varlıklara denir.
Cevap:  Melek

Ç. Aşağıdaki yargılardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

1. Melekler topraktan yaratılmış varlıklardır.
Cevap: Yanlış

2. Âmentü duası İslam’ın iman esaslarını açıklar.
Cevap: Doğru

3. Dünya hayatı sona erdikten sonra başlayacak olan hayata âlem denir.
Cevap: Yanlış

4. İslam’ın beş temel şartından biri de hacca gitmektir.
Cevap: Doğru

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazınız.

1. İslam’ın şartları nelerdir? Sıralayınız.
Cevap: İslam’ın şartı 5’tir. Bunlar: Namaz kılmak, Oruç tutmak,Hacca gitmek, Zekât vermek, Kelime-i Şehadet getirmek.

2. Meleklerin özellikleri nelerdir? Yazınız.
Cevap:
1- Nurdan yaratılmışlardır.
2-​​​​​​Manevi varlıklardır.
3-İnsanlarda bulunan yeme, içme, evlenme, yorulma, uyuma gibi özellikleri taşımazlar.
4-Meleklerde dişilik erkeklik kavramı yoktur.
5-Melekler Allah’ın emirlerine sorgusuz sualsiz itaat ederler.
6-Sürekli ibadetle müşküldürler.

3. Evrendeki düzen ve ölçünün kaderle ilişkisini açıklayınız.
Cevap: Allah evreni ve evrendeki düzeni insanı imtihan etmek ve bunun sonucunda onu mükafatlandırmak için yaratmıştır. Evren düzenindeki ölçü gibi, insanın elinde olmayan bazı durumlar da kaderdir.

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı İlke Yayıncılık Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

İslam’ı Tanıyalım” ünitesinin sonunda neleri, ne kadar öğrendiğinizi ölçmek için kendinizi değerlendirebilirsiniz. 
Cevap: Kendinize göre değerlendiriniz.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 53-54-55. Sayfa Cevapları İlke Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (8 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,38)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor