Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
20 Mayıs 2019, 22:10
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1263

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 59-60-61-62. Sayfa Cevapları İlke Yayınları

2019-2020 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 60-61-62. Sayfa Cevapları İlke Yayınları Din Güzel Ahlaktır

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi İlke Yayınları Sayfa 59 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Ahlak, sevgi ve saygı sözcüklerinin anlamlarını sözlüklerden araştırınız.
Cevap: Ahlak bizim davranışlarımıza denir. Sevgi ve saygı bir başkasına karşı gösterdiğimiz iyi davranışlardır.

2. İnsani ilişkilerde sevgi ve saygıyı gösteren davranışlar nelerdir? Görüşlerinizi defterinize yazınız.
Cevap: İnsani ilişkilerde sevgi saygıyı gösteren davranışlar selam vermek, iyilik yapmak, yalan söylememektir.

3. Anne ve babanızın, kendilerine nasıl davranmanızı beklediklerini onlarla konuşunuz, düşüncelerini defterinize yazınız.
Cevap: Anne ve babamın kendilerine saygılı davranmam gerektiğini söyledi.

4. Arkadaşlarınızla iyi ilişkiler içinde olabilmeniz için nelere dikkat edersiniz? Arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Arkadaşlarımla iyi ilişkiler için onlara yalan söylemem, sevgi saygı gösterir onların halini hatrını sorarım.

5. Sevgi ve saygı ile ilgili birer atasözü bularak defterinize yazınız.
Cevap: “Öpülecek el ısırılmaz.”

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi İlke Yayınları Sayfa 60 Ders Kitabı Cevapları

DİN GÜZEL AHLAKTIR

“İyi Müslüman olmak güzel ahlaklı olmak demektir.” (Tirmizî, Zühd, 52) hadisinden ne anlıyorsunuz?

Cevap: Müslümanlar iyilik yaparak başkalarına örnek olan kişi olması gerekir. İyi davranışlar sergileyen kişi ahlaklı olmuş olur.

Ahlak kelimesi kısaca huy anlamına gelir. Ahlak, genel olarak bir toplum içinde kişilerin uymaları gereken iyi, güzel davranışları ve kuralları ifade eder. Tarih boyunca bütün peygamberler, insanları, Allah’ın (c.c.) varlığı ve birliği inancına sahip olmaya ve güzel ahlaklı olmaya çağırmışlardır. Kendileri de yaşantılarıyla onlara örnek olmuşlardır.

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi İlke Yayınları Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

Okuyalım, Değerlendirelim

Peygamberimizi (s.a.v.) örnek almanın ahlakımızı güzelleştirmedeki önemini değerlendiriniz.

Cevap: Peygamber efendimiz dünyadaki en ahlaklı insan olduğu için onu örnek almalıyız. Böylece bizde en doğru kişiden örnek aldığımız için ahlaklı oluruz.

Okuyalım, Değerlendirelim

Yukarıdaki şiire göre dinin ahlaki davranışlardan bize neleri öğrettiğini değerlendiriniz?

Cevap: Dinin ahlakı doğruluğun, iyiliğin vicdanın kanunudur. Dini ahlak bize doğruyu öğretmiştir.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları İlke Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (8 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,50)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.