Forum Sınıf Cevap Yaz
24 Aralık 2021, 11:00 - Furkan Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 156-157-158-159. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

4.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 156-157-158-159. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 4. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 156-157-158-159 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

4.Sınıf Anka Yayınevi Fen Bilimleri Ders Kitabı 156-157-158-159. Sayfa Cevapları 5. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 156 Cevapları

5. ÜNİTE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterimize yazalım.

1) Uygun aydınlatma ne demektir? Nasıl yapılmalıdır?
Cevap: Ortamın şekline, büyüklüğüne, aydınlanma ihtiyacına göre seçilen ve göz sağlığını olumsuz etkilemeyecek şekilde yapılan aydınlatmaya uygun aydınlatma adı verilir. Ortamın ihtiyacı kadar ne az, ne çok fazla aydınlatma yapılması gerekir.

2) Ses kirliliği nedir? Açıklayalım.
Cevap: Ses kirliliği; canlıları rahatsız eden, düzensiz ve şiddetli seslerden oluşur.

3) Ses kirliliğini azaltmaya yönelik nasıl çözümler üretilebilir?
Cevap: Ses kirliliğini azaltmak için ses yalıtımına uygun yapılar inşa edilmelidir. Ses kirliliği oluşturan makine ve cihazların kullanımı bırakılmalıdır.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere kutucukların içinde bulunan kelimelerden uygun olanları yazalım.

1) Işık kirliliği ___doğal hayatı___ olumsuz etkiler.

2) Günümüzde .___ video kamera___ sayesinde sesli ve görüntülü kayıt yapılabilmektedir.

3) Güçlü ve uzun süreli aydınlatma için günümüzde ___ LED___ lambalar kullanılmaktadır.

4) Sokakta çalışan iş makineleri ___ ses kirliliğine___ neden olur.

5) Göz sağlığını korumak için ___ uygun aydınlatma___ yapılmalıdır.

6) Ülke ekonomisine katkıda bulunmak için aydınlatma araçları ___ tasarruflu___ kullanılmalıdır.

7) Sesin şiddetini yükselten ___ işitme cihazları___ ses teknolojisinin bir ürünüdür.

8) Teknoloji ___ aydınlatma araçlarının___ gelişmesinde önemli rol oynar.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 157-158-159 Cevapları

C. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyelim.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 157-158-159 Cevapları

1) Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ses kirliliğine neden olur?
Cevap: B) I ve II

2) Aşağıdaki sağlık sorunlarından hangisi ses kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki etkilerinden biri değildir?
Cevap: D) Bel ağrısı 

3) Aşağıdakilerden hangisi sesin şiddetini yükseltmeye yarayan aletlerden biri değildir?
Cevap: C) Taşınır bellek

4) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Göçmen kuşlar ışık kirliliğinden olumsuz etkilenir. 

5) Aşağıdaki aydınlatma araçlarından hangisi günümüze daha yakın bir zamanda kullanılmaya başlanmıştır?
Cevap: D) Ampul

6) Geçmişte kullanılan ilk ses kayıt cihazı………………….. adını almıştır.
Yukarıdaki ifadede boş bırakılan yere aşağıdaki hangi kelime getirilmelidir?
Cevap: A) Fonograf 

7) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?
Cevap: C) Uygun aydınlatma için sarı ışık kullanılmalıdır.  

8) Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğini azaltmaya yönelik bir çözüm önerisi değildir?
Cevap: D) Odaları mumla aydınlatmak 

9) Aşağıdaki lambalardan hangisi ya da hangileri uygun aydınlatmaya örnektir?
Cevap: B) I ve II 

10) Elif, odasını uygun şekilde aydınlatmak istiyor. Buna göre Elif aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
Cevap: A) Tasarruflu lamba seçmelidir. 

11) Yukarıdaki ifadelerin doğru olup olmadığını belirleyen bir öğrenci aşağıdaki sıralamalardan hangisini yapmalıdır?
Cevap: C) Yanlış, Yanlış, Doğru 

12) Aşağıdakilerden hangisi aydınlatma araçlarından biridir?
Cevap: A) Floresan 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 157-158-159 Cevapları


4.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 156-157-158-159. Sayfa, 5. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.