Cevap Yaz
26 Mayıs 2022, 22:05 - Betül Yazdı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 178-179. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 178-179. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 4. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 178-179 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 178-179. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

4.Sınıf Anka Yayınevi Fen Bilimleri Ders Kitabı 178-179. Sayfa Cevapları 7. Ünite Ölçme Ve Değerlendirme

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 178 Cevapları

A. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterimize yazalım.

1) Basit bir elektrik devresinin elemanları nelerdir?
Cevap: Ampul, pil, anahtar ve elektrik kablosudur.

2) Basit elektrik devreleri hangi durumlarda çalışmaz?
Cevap: Basit  elektrik devre kabloları kopmuş ve yıpranmış olmamalı, ampul sağlam olmalı, devrede bir açık kalmamalı ve düzgün bağlanmalı.

3) Elektrik devresi nasıl kurulur? Açıklayalım.
Cevap: Pil ile kablo arasında bir kablo çekilir, anahtar ile ampul arasına kablo çekilir son olarakta ampul ile pil arasında bir kablo çekilir ve devre tamamlanır.


B. Aşağıdaki bilmeceleri cevaplayalım.

Devrenin enerjisini ben karşılarım, ben olmadan ampul yanarsa şaşarım. (….Pil…….)

Devrede sağım solum kablo dolu, her yeri yaparım ışık yolu. (….Ampul………….)

Devre elemanlarını birbirine bağlarım, beni çıkarırsanız devre kalır yarım. (…….Bağlantı kablosu………….)

Bir açılır bir kapanırım, kapanınca devreyi tamamlarım. (….Anahtar………….)


C. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap:

1) (..Y..) Her elektrik devresinde kablo olmak zorunda değildir.
2) (..D..) Devredeki ampulün enerjisi pilden sağlanır.
3) (..Y..) Anahtar kapalıyken ampul ışık vermez.
4) (..D..) Bağlantı kabloları devreye rastgele bağlanamaz.
5) (..D..) Evdeki ampuller ve elektrik düğmeleri birer devre elemanıdır.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 179 Cevapları

Ç. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyiniz.

1) Aşağıdakilerden hangisi devrede olmadığında devre çalışabilir?
Cevap: A) Anahtar


2) Aşağıdakilerden hangisi devre elemanı değildir?
Cevap: C) Mıknatıs


3) Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: D) Pillerin “+” ve “–” olmak üzere iki kutbu vardır. 


4) Basit bir elektrik devresinde enerji kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Pil


5) I. Duvardaki elektrik düğmeleri birer devre elemanıdır.
II. Elektrik düğmesi ile lamba arasında duvar içinden geçen kablolar bulunur.
III. Basit elektrik devresinde bağlantı kablosu olmasa bile ampul ışık verebilir.

Yukarıdaki ifadelerin doğruluğu ya da yanlışlığı hangi seçenekte sırasıyla doğru olarak verilmiştir?
Cevap: B) Doğru Doğru Yanlış 


4.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 178-179. Sayfa, 7. Ünite Ölçme Ve Değerlendirme 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.