Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
15 Eylül 2021, 10:06
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 37

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 56-57-58-59. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 56-57-58-59. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 56-57-58 ve 59’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Anka Yayınevi Fen Bilimleri Ders Kitabı 56-57-58-59. Sayfa Cevapları 2. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmaları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 56 Cevapları

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterimize yazalım.

1) İnsan sağlığı ile dengeli beslenme arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap: İnsan vücuduna gerekli besini yeterli sayıda almazsa veya gereken fazla alınırsa bu vücudu olumsuz etkiler. Bu yüzdende dengeli beslenme sağlığımız için çok önemlidir.

2) Sigara ve alkolün insan sağlığına zararları nelerdir?
Cevap: Sigara ve alkolün içinde insanı sağlığını tehlikeye atacak birçok zararlı madde vardır. Bu maddeler yüzünden birçok oluşabilir ölüme bile neden olur.

B. Aşağıdaki soruların altında bulunan noktalı yerleri, verilen tablodaki sözcükleri ve sözcük grubuna ait kutucuk numaralarını kullanarak uygun şekilde dolduralım.

1) Hangisi ya da hangileri vücutta düzenleyici olarak görev yapar?
(…7,8,9,10,11…………..)

2) Hangisi ya da hangileri protein bakımından zengin besinlerdir?
(…….2,4,12……………..)

3) Hangisi ya da hangileri sağlıksız beslenme sonucu oluşabilen hastalıklardır?
(………….3,6…………….)

4) Hangisi ya da hangileri insan sağlığını olumsuz etkiler?
(………1,5……………..)


C. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.

1) (.D.) Vitamin ve mineraller, vücutta enerji verici olarak kullanılır.

2) (.D.) Su ve mineraller bütün besinlerde bulunur.

3) (.D.) Tahıllar, karbonhidrat yönünden zengin besinlerdir.

4) (.Y.) Sigara ve alkol kullanımı sadece vücuda zarar verir.

5) (.D.) Obezite besin israfına neden olur.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 57 Cevapları

Ç. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere kutucukların içinde bulunan kelimelerden uygun olanları yazalım.

1) Sigara ve ……ALKOL.…… kullanımı cildin erken yaşlanmasına neden olabilir.

2) Et ve süt ürünleri …PROTEİN…….. bakımından zengin besinlerdir.

3) Tüm besinlerde ………SU…….. ve ….MİNERALLER….bulunur.


D. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyiniz.

1) Aşağıdaki besinlerden hangisi protein yönünden zengindir?
Cevap: A) Peynir

2) Sigara ve alkolle ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
Cevap: D) I, II ve III

3) Aşağıdakilerden hangisi sigara ve alkolün vücuda verdiği zararlardan biri değildir?
Cevap: D) Aile bütçesini olumsuz etkileme

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 58 Cevapları

4) Yukarıda verilen besinler içeriklerine göre eşleştirildiğinde aşağıdaki şekillerden hangisi oluşur?
Cevap:B

5) Aşağıdaki besinlerden hangisi sağlıklı beslenme için tercih edilmelidir?
Cevap: C) Yıkanıp paketlenmiş taze gıda

6) Aşağıdakilerden hangisi obeziteye neden olmaz?
Cevap: A) Dengeli ve sağlıklı beslenme

7) Elvin teneffüste oynarken ayağı takılıp düştü. Dizinde ufak sıyrıklar oluştu. Elvin, bu yaranın hızlıca kapanması için hangi besin içeriğini daha çok tüketmelidir?
Cevap: C) Protein

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 59 Cevapları

8) Obezitenin neden olduğu problemleri araştıran bir öğrenci aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşamaz?
Cevap: B) Obezite sadece sindirimle ilgili sorunlara neden olur

 

Yukarıdaki bilgilerin doğru ya da yanlış olmasına göre ilerleyen bir öğrenci kaçıncı çıkışa ulaşır?
Cevap: A) 1. çıkış 

10) Yukarıdaki bilgilerden kaç tanesi doğrudur?
Cevap: C) 3

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 56-57-58-59. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 51-52-53-54-55. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.