Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
19 Mayıs 2021, 16:59
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 276

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 91-92-93-94. Sayfa Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık

2020-2021 4. Sınıf SDR İpekyolu Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 91-92-93-94. sayfa cevapları 3. ÜNİTE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 91 Cevapları

A. Aşağıdaki ifadeleri okuyarak yargılar doğru ise “D” kutucuğunu, yanlış ise “Y” kutucuğunu “X” ile işaretleyelim.
Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 91 Cevapları

B. Aşağıda listelenen kelimeleri tablo içinde soldan sağa, yukarıdan aşağıya veya çapraz olarak işaretleyerek gösterelim.
Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 91 Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 92 Cevapları

C. Aşağıda verilen ifadeleri soldan başlayarak okuyalım. Okuduğumuz ifadenin doğru (D) mu yoksa yanlış (Y) mı olduğuna karar verelim. Verdiğimiz kararı gösteren yol boyunca ilerleyelim. Sonuçta hangi çıkıştan çıkmamız gerektiğini işaretleyelim.
Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 92 Cevapları

Ç. Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere, verilen kelimelerden uygun olanları yazalım. Kelimeleri birden fazla yerde kullanabiliriz.
Cevap:
1. Oturduğumuz koltuğu hareket ettirebilmemiz için …çekmek… veya …itmek… gerekir.
2. Cisimlere şekil vermek için …kuvvet… uygulamak gerekir.
3. Hareket hâlindeki bir cismi yavaşlatmak veya durdurmak için …kuvvet… uygulamak gerekir.
4. Mıknatısın …kuzey… ve …güney… olmak üzere iki kutbu vardır.
5. Pusula ibresinde …mıknatıs… bulunur.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 93 Cevapları

D. Aşağıdaki soruları okuyarak doğru seçeneği işaretleyelim.

1. Aşağıdaki maddelerden hangisi mıknatıs tarafından çekilir?
Cevap: C.

2. Kuvvetle ilgili olan aşağıdaki yargılardan hangileri doğrudur?
Cevap: D. I, II ve III

3. Vildan, Esra ve Mustafa mıknatısla ilgili yukarıdaki bilgileri veriyorlar. Buna göre hangi öğrencilerin verdiği bilgiler doğrudur?
Cevap: A. Vildan, Esra

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 94 Cevapları

4. Yukarıdaki bilgileri tahtaya yazan öğretmen öğrencilerden tabloyu doldurmasını istiyor. Buna göre tabloyu doğru dolduran bir öğrencinin işaretlemeleri aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A.

5. Mıknatıslar N ve S kutuplarından oluşur. Aynı kutuplar birbirini iterken zıt kutuplar birbirlerini çeker. Yukarıda verilen bilgiye göre aşağıdaki mıknatıs çiftlerinden hangilerinde itme kuvveti oluşmaz?
Cevap: C. I ve II

6. Kuvvetle ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B. ♥


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 95-96-97. Sayfa Cevapları SDR İpekyolu Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.